Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir Torbalı'da kimyasal maddelerin ayrıldığı boru patladı
        1

        İzmir'in Torbalı ilçesinde, bir deri fabrikanın arıtma tesisinden kimyasal maddelerin ayrıldığı boru patladı.

        2

        Kimyasal madde ve çamurların üzerine aktığı 2 işçi ile yardıma koşan 6 işçi yaralandı. Yaralılardan 2 işçinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

        3

        Bugün sabah 08.00 sıralarında, Çaybaşı mevkiinde bulunan bir deri fabrikasında meydana gelen kaza ile ilgili detaylar ortaya çıktı. İlk başta işçilerin kimyasal kazana düştüğü iddia edilirken gerçek sonradan ortaya çıktı.

        4

        Fabrikanın arıtma tesisinden kimyasal maddelerin çıkışını sağlandığı boru, henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Borunun içinden akan kimyasal maddeli çamur, artıma bölümünde çalışan İsmail Çınar ile Halil Baş'ın üzerine döküldü.

        5

        Çınar ve Baş'ın yerde yattığını gören mesai arkadaşları yardıma koşarken durumu sağlık ekiplerine bildirdiler. Yardıma koşan işçiler Semih Akar, Aziz Baş, Mehmet Kaya Şenel, Duruş Gökçen, Ergün Turun ve Nihal Adıgüzel de kimyasal maddelerden etkilendi.

        6

        İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, kimyasal maddeden zehirlenen işçileri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra işçiler ambulanslar ile Torbalı Devlet Hastanesi'ne zevk edildi.

        7

        HASTANE YOLUNDA AMBULANS KAZA YAPTI
        Durumu ağır olan işçilerden Halil Baş'ın içerisinde bulunduğu ambulans hastane yolunda giderken tali yoldan kontrolsüz çıkan bir açla çarpıştı.

        8

        Kazada, ambulansta bulunan 3 görevli hafif şekilde yaralanırken Torbalı Devlet Hastanesi'nden çıkan başka bir ambulans ile işçi Baş, hastaneye getirildi.

        9

        2 İŞÇİNİN DURUMU AĞIR
        Torbalı Devlet Hastanesi'ne getirilen işçilere zehirlendikleri için solunum desteği verildi.

        10

        Durumu ağır olan işçilerden İsmail Çınar Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, Halil Baş ise Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.

        11

        Diğer işçilerden Durmuş Gökçen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Azizi Baş ise Torbalı da bulunan özel bir hastaneye sevkedildi.

        12

        Zehirlenen işçilerden durumu iyi olan Semih Akar, Mehmet Kaya Şenel, Ergün Turun ve Nihal Adıgüzel'in tedavileri ise

        13

        Torbalı Devlet Hastnesi'nde sürdüğü öğrenildi. Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ