Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da tarihi geçen konservelere baskın

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kullanım süresi geçmiş balık konservelerini, son tüketim tarihini silip yeni tarih basarak piyasaya sürmeye hazırlanan şebekeyi suçüstü yakaladı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, ihbar üzerine Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) toptancılar biriminde yan yana bulunan iki depoya baskın yaptı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin desteğiyle yapılan baskında, paslanmış ton balığı konserveleri üzerinde 2012 ve 2014 olarak görülen son kullanım tarihi alanını asetonla silip dijital baskıyla '2016' basan şebeke elemanları suçüstü yakalandı.

        ASETONLA TARİHLERİNİ SİLİYORLARDI

        Her biri 120'şer gramlık 148 bin 416 adet ton balık konservesi, piyasaya sürülmek üzereyken ele geçirildi. Konserve kutuları üzerindeki geçmiş tarihleri silen 15 işçi ile firma yetkilileri jandarma tarafından gözaltına alındı.

        Dijital baskı makinesi ile konservelere el konuldu. El konulan yüzlerce koli balık konservesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, sorumlular hakkında cezai işlem başlattı. Tarihi geçmiş konservelerin, 1 haftalık itiraz süresinin ardından imha edileceği kaydedildi.

        MAMA YAPACAKLARMIŞ

        Firmanın merkezinin Kepez'in Varsak Karşıyaka Mahallesi'nde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularında, konservelerden köpek maması yapacaklarını iddia etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ