Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadir Topbaş, Moğolistan'da resmi temaslarda bulundu

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, resmi temaslarda bulunmak üzere Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator’a gitti.

        Türkiye’nin Ulan Bator Büyükelçiliği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ulan Bator Türk Kültür Günleri etkinliklerinin onur konuğu olan Topbaş, Ulan Bator Büyükşehir Belediye Başkanı Erdene Bat-uul ile görüştü.

        Topbaş, “Moğolistan bizim için önem verdiğimiz bir ülke. Yakınlığımız ve ilişkilerimiz ülkelerimize katkı yapar. Buraya dost olarak geldik. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız” dedi.

        Ulan Bator Belediye Başkanı Erdene Bat-uul da Türkiye ve İstanbul’daki altyapı çalışmalarından övgüyle söz ederek, “Burası Türkiye için ata topraklarıdır. Birbirimizi daha çok ziyaret etmeliyiz. Avrupa’ya Türkiye ile bağlanacağız. İstanbul bizi Avrupa’ya bağlayacak” diye konuştu.

        Görüşmenin sonunda ev sahibi Belediye Başkanı Batuul, Topbaş’a geleneksel Moğol gümüş mutfak takımı, Topbaş da İstanbul manzaralı bir tablo hediye etti. Topbaş ve Batuul daha sonra İstanbul ile Ulan Bator arasında işbirliği mutabakat zaptını imzaladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ