Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK’nın SAM füzeleri vuruldu
        1

        Neşet DİŞKAYA/GAZETE HABERTÜRK

        TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Kuzey Irak’a yaptığı hava harekâtları ile ilgili PKK terör örgütü elemanlarının kendi aralarında yaptığı değerlendirmeler, istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi.

        2

        Şubat, mart ve nisan aylarında barınak ve sığınaklara yönelik hava hareketleri ile ilgili olarak 200 PKK’lının tespit edildiği öğrenildi.

        3

        Mart ayında Metina bölgesinde bir toplantı alanının vurulduğu ve 100 örgüt mensubunun öldüğü örgüt elemanlarının değerlendirmelerine yansıdı.

        4

        Türk Hava Kuvvetleri tarafından 26 Mart günü Hakurk bölgesine yapılan hava operasyonunda da örgüt elemanları tarafından bir barınakta saklanan 12 adet SAM füzesinin imha edildiği tespit edildi.

        5

        YENİ HAVA HAREKÂTI

        Kandil, Hakurk ve Avaşin’de tespit edilen PKK hedeflerine yönelik yeni bir hava harekâtı daha gerçekleştirildi. Önceki gece saat 23.00’te başlayan ve 2 saat 40 dakika süren operasyona, 4 F-16 ile 14 F-4/2020 savaş uçağı katıldı.

        6


        Teröristlere ait sığınak, barınak ve yeraltındaki depolar imha edildi. Şırnak Güneyçam kırsalında tespit edilen PKK hedefleri de iki hava harekâtıyla vuruldu.