Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meral Akşener: Paralelci değilim, iftira atanlar yamuktur

        Eski MHP milletvekili Meral Akşener, "Bu ülkede siyasi olarak bilinen ve aktif politika yapan insanların içinde iddia ediyorum ki bu yapıyla bağlantıları olmayan nadir insanlardan birisiyim." dedi.

        Akşener, Amasya'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de insanların yüzde 87'sinin devlet içinde bir paralel yapı olduğuna inandığını, yüzde 76'sının da böyle bir yapılanmayla mücadele edilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

        Verdiği rakamların bir anket verisi olduğunu bildiren Akşener, "Şimdi bu anket verisinin Sayın Cumhurbaşkanı açısında önemi şudur; 17-25 Aralık'tan sonra bir savaş başladı. Bu savaşa rağmen eğer vatandaş nezdinde bu rakamlar çıkmamış olsaydı, Türkiye'de AK Parti bünyesinde yer alan özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'nın çevresinde yer alan hiç kimse paralel diye bir kavramı ağzına almazdı. Bu ülkede siyasi olarak bilinen ve aktif politika yapan insanların içinde iddia ediyorum ki bu yapıyla bağlantıları olmayan nadir insanlardan birisiyim." değerlendirmesinde bulundu.

        "BEN VE ARKADAŞLARIM PARALELCİ FALAN DEĞİLİZ"

        Kendisine ne söylenirse söylensin görmezlikten gelebileceğini ama affetmeyeceği tek konunun kendisiyle yol yürüyen arkadaşlarına bu isnadın yapılması olduğunu anlatan Akşener, şöyle devam etti:

        "3 arkadaşımıza imza teslim eden 548 kardeşimi paralelcilikle suçlayanları hoş görmemiz mümkün değil, bununla ilgili hukuki mücadeleyi başlatıyorum. Yaptığımız açık hava toplantılarına bakın, oraya gelenlerin kaçı paralel, kaçı değil. Allah nasip eder de bu ülkede iktidar olursam, örtülü ödenekten 'bugün paralel dediğiniz yapıya kaç lira aktardın kardeşim' diye soracağım. Bu yapı bir terör örgütü ise yani hukuk buna karar verirse yardım ve yataklık yapanları da ben yargılatacağım hukuk içerisinde. Ben ve arkadaşlarım paralelci falan değiliz ama bunu bir iftira haline getirerek ortaya koyanların tamamı yamuktur."

        AK Parti'nin bugün vereceği kongre kararını eleştirmek gibi bir hakları olmadığını, başka siyasi parti mensubu hiç kimseden bugün itibarıyla 'Binali Yıldırım yerine şu kişi olsun' dediğini duymadığını dile getiren Akşener, "Siyasi nezaket, siyasi ahlak ve hukukun üstünlüğü kavramı budur ama maalesef Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'biz kurultay istiyoruz' diyen, 1 Kasım seçim sonuçlarına itiraz eden ve 'biz bu ülkeyi yönetebiliriz, bu seçim sonuçları bizim hak ettiğimiz bir sonuç değildir' diyen iradeye karşı topyekun, en son tank ve TOMA'larla karşımıza dikilen o iktidar iradesini, iktidar gücünü karşımızda gördük. 548 delegenin imzası, 748 delegenin varlığı ile beş buçuk aydır biz bu kongreyi yapmaya uğraşıyoruz. Öyleyse Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar budur. Bu durum bizim yaptığımız hareketin, özellikle arkadaşlarımızın, bu hareketin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

        Akşener, MHP kurultayının yapılabilmesine yönelik müthiş bir halk desteği bulunduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Millet idaresi harekete geçti, bir yürüyüş var ve bu yürüyüş milletin ta kendisi. Elbette merkezinde Türk milliyetçileri var ama baktığınız zaman çok daha geniş bir insan hareket ediyor bu yelpazede. En son İzmir'de bir miting yaptık. Bu mitingde müthiş bir halk desteği gördük. Bu, bizim demokratik hak talebimizin çok kıymetli olduğunu bize gösteren bir destek. Bu, bizim irademizi güçlü kılan bir destek."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ