Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ilk ziyaretini Diyarbakır'a yapacak

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 28 Mayıs Cumartesi günü Diyarbakır'da 230 milyon 567 bin TL'ye mal olan Diyarbakır Havalimanı'nın açılışını yapacak. Erdoğan ve Yıldırım, Sur ilçesine bağlı Durumlü köyünde terör örgütü PKK mensuplarının bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 17 kişinin taziyesine de katılacak ve Tanışık köyünde toprağa verilen 17 kişinin mezarını ziyaret edecek.

        Diyarbakır, Cumhurbaşkanı ve Başbakanı birlikte ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. 27 Mayıs günü, Diyarbakır'ın İslam orduları tarafından fethedilmesinin 1377. yıl dönümünü kutlayacak olan tarihi şehir, bir gün sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı ağırlayacak. Yapılan yatırımlarla ilgili açılışlara katılacak olan Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binasını hizmete sokacak. Yapımına 2 yıl önce başlanan terminal binası 230 milyon 567 bin TL'ye mal oldu.

        Gümrük de kurulacak olan hava limanından uluslararası uçuşlar gerçekleştirilebilecek. Erdoğan ve Yıldırım ayrıca, Sur ilçesine bağlı Durumlü köyünde terör örgütü PKK mensuplarının bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 17 kişinin taziyesine katılacak. Tanışık köyünde toprağa verilen 17 kişinin mezarını ziyaret edecek olan Erdoğan ve Yıldırım, köy halkının acısını paylaşacak. Köyde helikopter pisti yapılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ