Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'te 27 Nisan darbesi kınandı

        TBMM Genel Kurulu, 65'inci Hükümet Programı üzerindeki görüşmeleri gerçekleştirmek üzere Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

        Kahraman, oturumun başında 27 Mayıs darbesini kınadı. Kahraman, açıklamasında şunları söyledi: "27 Mayıs 1960, 1924 Anayasası'nın kaldırıldığı ve TBMM'nin feshedildiği talihsiz bir gündür. Yassıada duruşmaları neticesinde Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edildiği ve milletvekillerinin mahkumiyetine karar verilen kara gündür. Sonrasında gerçekleşen veya teşebbüs edilen bazı darbelere maruz kaldık. Darbeler tarihe gömülmüştür ve darbe dönemleri kapanmıştır. Güçlü bir demokrasimiz, aydınlık bir geleceğimiz vardır. Meclisimiz karşılaşacak her türlü zorluğu aşmaya muktedirdir. Toplumu ayrıştıran demokrasimizi sekteye uğratan bu tür darbeleri kınıyoruz."

        Şair Necip Fazıl Kısakürek'i de ölüm yıldönümünde andığını belirten Meclis Başkanı Kahraman, şöyle konuştu: "Dün aynı zamanda mütefekkir şair Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının yıldönümüydü. Fikriyle, kalemiyle ülkemizin milli manevi değerlerine saygısıyla büyük emekler veren bir kişiydi. Bir kısa şiirini nakletmek istiyorum: 'Veren de o alan da o nedir senden gidecek? Telaşını gören de can senin zannedecek.' Bütün ülkemize hizmeti olanlardan Allah razı olsun diyorum ve görüşmelere geçiyorum."

        Sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken söz alarak 27 Mayıs darbesini kınayan kısa açıklamalar yaptı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ