Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Hüsrev Gerede'de gürültü kâbusu bitmiyor

        UZAY KESMEN - GAZETE HABERTÜRK

        Nişantaşı Hüsrev Gerede Caddesi’ndeki gürültü kâbusu bitmek bilmiyor. Özellikle de İTU Sosyal Tesisleri’nden yükselen müzik sesleri mahalleliyi bezdirmiş durumda.

        HABERTÜRK, önceki yıllarda da birçok kez gündeme getirdiği gürültü eziyetini bu yıl da yerinde gözlemledi. Geç saatlere kadar süren bangır bangır müzik dayanılır gibi değil.

        Havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul’da iç mekanlarda yapılan organizasyonlar da açık alanlara taşındı, hal böyle olunca gürültü kirliliği de arttı.

        Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi üzerindeki Şişli Öğretmenevi’nde ve hemen karşısındaki İTU Sosyal Tesisleri’nde yapılan düğün, nişan, sünnet düğünü ve mezuniyet organizasyonları yine mahalleliyi isyan ettirmeye başladı. Bu organizasyonlar sırasında çalınan müzikler, mahallenin şikâyetlerine yol açıyor.

        Gürültü, davul-zurnalı ve canlı müzikli organizasyonlarda tahammül edilemeyecek bir hale geliyor. Habertürk önceki yıllarda da birçok kez gündeme getirdiği Nişantaşı’ndaki “Gürültü kâbusu”nu bu yıl da yerinde gözlemledi.

        SESLER 150-200 METRE UZAKLIKTAN DUYULUYOR

        Yazın gelmesiyle birlikte artan şikâyetler üzerine geçtiğimiz cuma ve cumartesi akşamı soluğu Teşvikiye’de aldık. Hüsrev Gerede Caddesi’ne girer girmez bizi Şişli Öğretmenevi’nden yükselen gürültü karşıladı.

        Teras katında yapılan sünnet düğününden yükselen sesler, caddede rahatlıkla duyulabiliyordu. Aynı saatlerde bitişikteki İTÜ Sosyal Tesisleri içinde bulunan Havuzbaşı Restoran’ın bahçesinde de ilkokul mezuniyeti vardı.

        İki noktadan aynı anda yükselen müzik sesleri, zaman geçtikçe iyiden iyiye tahammül edilemeyecek bir hale geldi. Öyle ki yaklaşık 150-200 metre mesafeden bile sesler rahatlıkla duyulabiliyor, binaların arasında sesler yankı yapıyordu.

        Her iki organizasyon da gece saatlerine kadar sürdü. Cumartesi akşamı, bir kez daha Teşvikiye’ye gittik. Bu sefer canlı müzik de vardı. Durum bir önceki günden farklı değildi, hatta gürültü daha da dayanılmaz boyuttaydı. Çevrede oturan bazı mahalle sakinleri de durumdan hayli şikâyetçi.

        Sokakta kimi görsek, kime sorsak gürültüden yakınıyor. Konuştuğumuz bir mahalleli durumu şöyle anlatıyor: “İnsanlar pencereyi kapattıkları zaman sıcaktan, açtıkları zaman gürültüden uyuyamıyorlar. Duyuyorsunuz sesleri. Havaların ısınmasına rağmen camları açamıyoruz. Çok fazla müzik ve gürültü sesi geldiğinden dolayı rahatsız oluyoruz. Yaz aylarında özellikle daha çok oluyor. Belediyeden saat 02.00’ye kadar müzik için izin aldıklarını söylüyorlar. Çoluk çocuk, hasta, yaşlı kimsenin umurunda değil. Hemen hemen her gece düğün ya da başka gürültülü bir organizasyon oluyor.Bu tarz etkinliklerin gece 00.00’dan sonra yasak olması lazım. Kapalı alanlarda yapılması lazım. Biz mahalleli olarak rahatsız oluyoruz. Fakat yıllardır bu soruna köklü bir çözüm de bulunmuyor. Bu yazı da gürültü eziyetiyle geçirmek istemiyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ