Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM açıklamasında 'Devlet Başkanı' ifadesi tartışma yarattı

        GAZETE HABERTÜRK

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Roma ziyareti sırasında Atatürk’ün resminden rahatsızlık duyduğu” yolundaki haberler üzerine TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Devlet Başkanı” ifadesinin kullanılması tartışma yarattı.

        Kahraman’ın ziyaretine dair açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi’nin Roma şubesi ziyaret edilmiştir. Devlet Başkanı’mızın resminin şubede bulunmadığını gören Sayın TBMM Başkanı, bu eksikliği dile getirmiştir. Bundan hareketle Atatürk’ün resminden rahatsız olunduğunu ileri sürmek salt geniş bir hayal mahsulüdür..."

        CHP TEPKİ GÖSTERDİ

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise TBMM’den yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Devlet Başkanı” tanımı kullanılmasına tepki gösterdi. Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

        "Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Cumhurbaşkanı var, kendisine makamın gerektirdiği nezaket gösteriliyor, buraya geliyor konuşmasını yapıyor ama kendisi ‘başkan’ değil. Bir rejim değişikliğini dayatan AKP’nin tarafsız olması, tarafsızlığından ayrılmaması gereken Meclis Başkanı, bir fiili durum tescili için ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Başkanı’ şeklinde bir yaklaşımda bulunuyor, bunu CHP olarak şiddetle kınıyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ