Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Konya'da Suriyelilerin sığındığı otel taşlandı

        Zafer SAMANCI/KONYA

        Konya'nın Beyşehir ilçesinde 2 gencin öldüğü gerginliğin ardından Konya merkezde de Suriyeliler ve Türkler arasında kavga çıktı. Olay, 23.00 sıralarında Karatay ilçesi Furkan Dede Caddesi'nde meydana geldi.

        İddilara göre, caddeden geçen ve kent meydanındaki "demokrasi nöbetine" katılmak isteyen Türk guruba Suriyeli gurup tarafından laf atıldı.

        İki gurup arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çevredeki Türklerin de kavgaya karışarak Suriyelilere tepki göstermesi üzerine Suriyeli gurup kaçarak yakındaki bir otele sığındı.

        Sloganlar atarak yürüyüşe geçen öfkeli kalabalık Suriyelilerin saklandığı otel önüne toplandı. Otelin taşlanması üzerine Suriyelilerden yaralananlar oldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

        Polis öfkeli kalabalığı dağılmaları konusunda sık sık anons yaparak uyardı. Dağılmayan kalabalığa çevik kuvvet polisi biber gazı ile müdahale etti. Bir başka polis ekibi ise Suriyelileri otelden çıkararak çevik kuvvet otobüslerine bindirdi.

        Suriyelileri fark eden grup Çevik kuvvet otobüsünü taş yağmuruna tuttu.

        Polis ekiplerinin Suriyelileri uzaklaştırmasının ardından öfkeli kalabalık Karaman Caddesi'nde bulunan ve Suriyeli bir mülteciye ait olduğu öğrenilen berber dükkanını kullanılamaz hale getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ