Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklamalar

        DÜZGÜN KARADAŞ - GAZETE HABERTÜRK

        “Türkiye bu haldeyken başka türlü davranılmasını kimse bizden beklemesin” diyen Kılıçdaroğlu, “Ben bu ülkeyi kuran partinin genel başkanıyım; o sorumluluk içinde hareket ediyorum” ifadesini kullandı

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanarak son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

        Kılıçdaroğlu, Beştepe’de pazartesi günü gerçekleştirilen liderler zirvesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında MYK üyelerine bilgi aktarırken, daha önce çıkmayacağını söylediği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitmesine ilişkin eleştirilere yanıt verdi:

        FEDAKÂRLIK TÜRKİYE İÇİN

        Türkiye bu haldeyken başka türlü davranılmasını kimse bizden beklemesin. Geçmişte bize yapılan haksızlıkları bir kanara bırakarak Saray’a giderek Türkiye için fedakârlıkta bulundum. Sonuçta ben bu ülkeyi kuran partinin genel başkanıyım; o sorumluluk içinde hareket ediyorum. Türkiye’de büyük bir kriz yaşanırken bana yapılan haksızlıkları düşünemezdim.

        MÜCADELEYE DESTEK

        FETÖ/ Paralel Devlet Yapılanması’yla ilgili verilecek mücadeleye, hukuki zemin içinde kalmak şartıyla her türlü desteği vereceğiz. Bu çerçevede OHAL süreci kapsamında yapılacak düzenlemeleri ve atılacak adımları da yakından takip edeceğiz.

        Hükümetin Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için yaptığı girişimleri olumlu buluyoruz. Biz devletin içine sızan insanların tasfiyesinden yanayız. Ancak bu muhaliflerin tasfiyesine dönüşmemeli.

        EN NET PARTİYİZ

        Darbe girişiminin ardından bazı gazetecilerle ilgili verilen gözaltı kararını anlamakta güçlük çekiyorum. Yapılan haberlere bakılarak gözaltına alınıyorsa bu kişiler, o zaman Balyoz ve Ergenekon’da haber yapanların da gözaltına alınması gerekiyor. O zaman da Türkiye’de gazeteci kalmaz. Geçmiş dönemdeki uygulamalara baktığımız zaman AKP’de de siyasetçi kalmaz. Çünkü birçok kişinin cemaat ile yolları kesişiyor. Bu konuda en net parti biziz. Hiçbir CHP’li, hiçbir cemaatle ilişkilendirilemez.

        LAİKLİK VURGUSU

        AK Parti’nin Atatürk’ü anlamasından, övmesinden memnuniyet duyuyoruz. Yeni döneme ilişkin iktidar partisinden uzlaşmayla ilgili birçok olumlu haber alıyoruz. Bunlar olumludur. Umarız samimi olurlar. Şimdiye kadar bütün bayramları bir bahaneyle iptal ettiler.

        30 Ağustos Zafer Bayramı umarım her zamankinden daha büyük bir coşkuyla kutlanır. Yine samimilerse Türkiye’nin eğitimin kalitesinin düşürülmesine neden olan 4+4+4 uygulamasını yeniden gündeme alırlar. Toplumun rahatsız olduğu isim değişikliklerinde uzlaşı ararlar. Biz, bir şey söylüyorsak ülkemiz için söylüyoruz.

        'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SULANDIRILMAMALI'

        YARGI BAĞIMSIZ OLMALI

        Biz yıllardır yargının bağımsız olması gerektiğini savunuyoruz. Tarih bizi haklı çıkardı. Yargının bağımsızlığı konusunda bizim ilk günden itibaren düşüncelerimiz belli. Önümüzdeki günlerde yargı bağımsızlığıyla ilgili bir mini Anayasa değişikliği gündeme gelebilir.

        Bunun yargı bağımsızlığıyla sınırlı kalması gerekiyor. Başka düzenlemeleri de içine koyarak bu değişikliği sulandırmamak gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ