Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Edirne'de çöp yakmak isterken çiftliklerinden oldular

        Edirne'nin Keşan İlçesi'nde bir çiftlikte çöp yakmak istenirken alevlerin sıçraması sonucu çıkan yangında, 1 ahır, 1 depo, içerisinde bulunan 15 ton buğday ve bahçedeki 1000 saman balyası yanarak kül oldu.

        Olay, saat 14.45 sıralarında, Aşağı Zaferiye Mahallesi Enez Kavşağı yakınlarındaki çiftlikte meydana geldi. Hüseyin Oyman'a ait çiftlikte çalışanlar, topladıkları çöpleri bahçede toplayarak ateşe verdi. Bu sırada ateşten çıkan kıvılcımlar rüzgarında etkisiyle saman balyaları ile içerisinde biçilmiş buğday bulunan tek katlı depoya sıçradı.

        KÜL OLDU

        Alevler kısa sürede büyürken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangın sonucu çiftlikte bulunan ahır, depo, içerisinde bulunan 15 ton buğday ve bahçedeki 1000 saman balyası tamamen yanarak, kullanılmaz hale geldi.

        Kül olan ahırda bakılan 280 küçükbaş hayvanın yangından kısa süre önce otlatılmak üzere çoban tarafından meraya götürüldüğü kaydedildi. Polis ve itfaiyenin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ