Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 TEOG sınavı yorumları - TEOG sınavınız nasıl geçti?! Sorularla ilgili yorumlar

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ikinci oturumu tamamlandı. Peki TEOG sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? İşte TEOG sınav yorumları...

        Yaklaşık 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin başvurduğu sınavda öğrenciler, Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi.

        YURTTAN 2016-TEOG SINAVI YORUMLARI

        8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden yapılan birinci dönem TEOG sınavları bugün sona erdi. Sınavdan sonra öğrenciler sorular hakkında yorumlarını dile getirdi. Bazı adaylar sınavın kolay olduğunu söylerken bazılarıda zorlandıklarını dile getiriyor.

        MAZERET SINAVLARI 17-18 ARALIK'TA

        Sınavda her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika, teneffüs araları 20 dakika oldu.

        Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava girdi.

        Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları sınava sokulmadı.

        Öğrenciler, 17-18 Aralık'ta mazeret sınavlarına girecek. Sınav sonuçları ise ocakta açıklanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ