Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten AB tweeti!

        AvrupaParlamentosu'nun Avrupa Komisyonu'na yönelik bağlayıcı olmayan tavsiye niteliğindeki "Türkiye ile üyelik müzakereleri geçici olarak dondurulsun" kararının ardından Türkiye'deAP kararına tepkiler sürüyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar açıklanmadan önce AvrupaParlamentosu'nun kararı için, "Olumlu da olsa olumsuz da olsa hiçbir kıymeti harbiyesi yok" diyerek tepkisini göstermiş, kararın ardından da "Göçmenlere Avrupa kapısını açarız" uyarısında bulunmuştu.

        Başbakan Binali Yıldırım'dan ve bakanlardan da birbiri ardına karara sert tepkiler gelmişti.

        Bugün ise Mehmet Şimşek, "çöken Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili oturum yapması"na yönelik eleştirilere "AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor..." şeklinde bir tweetle yanıt verdi.

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AP kararının ardından karara Avrupa'dan gelen eleştirileri twitter'dan retweet etmiş, kararın hemen ardından ise AP kararını, popülist, dar görüşlü, hayal kırıklığı yaratan, zararverici olarak nitelendirmiş ve hem Türkiye hem de bölge için gerekli reformlar konusunda cesaret veren hiçbir yönünün olmadığını savunmuştu.

        Şimşek aynı zamanda Şangay 5'lisine Türkiye'nin katılımı konusuyla ilgili de, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Şangay 5'lisi Avrupa Birliği'ne alternatif değil" sözlerini de tweet olarak atmış, Hırvatistan Dışişleri Bakanı'nın ise AP kararına tepki gösteren sözlerini de attığı tweet'te "sağ duyu" tanımlamasıyla değerlendirmişti.

        Mehmet Şimşek tweetine gelen çok sayıda yorumun ardından dört tweet daha attı ve şöyle dedi:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ