Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (15 Aralık 2016)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 15 Aralık Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        DOĞAN HOLDİNG ANKARA TEMSİLCİSİ BARBAROS MURATOĞLU TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen FETÖsoruşturması çerçevesinde, "terör örgütünün medya unsuru olarak faaliyet yürüttüğü'' iddiasıyla gözaltına alınan Muratoğlu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

        Soruşturmayı yürüten savcılık, ifadesini aldığı Muratoğlu'nun tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 5 TUTUKLU ÖĞRETMENDEN 1'İ TAHLİYE EDİLDİ

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, 5 tutuklu öğretmenden biri tahliye edildi.

        Kırşehir Ağır Ceza Mahkemsi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık öğretmenler S.A, R.K, Ş.Y, S.E, okul idarecisi B.E. ile tutuksuz sanık N.Y. ve avukatları katıldı.

        Örgütün gizli yazışma programı "Bylock"u kullandıkları iddia edilen sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti.

        Cumhuriyet savcısının mütalaasını alan mahkeme heyeti, sanıklardan S.A'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 16 Şubat 2017'ye erteledi.

        Sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak"la suçlanıyor. (AA)

        ANKARA'DA ESKİ SAĞLIK BAKANLIĞI ÇALIŞANLARININ BULUNDUĞU 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Sağlık Bakanlığı çalışanlarının da bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 eski Sağlık Bakanlığı çalışanı, 6 eski askeri personel ile esnaf ve mali müşavirlerin de bulunduğu 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 8i adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 10u ise tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

        Hakimliklerce sorgulanan zanlılardan 4 eski Sağlık Bakanlığı çalışanı, 4 eski askeri personel, 1 öğretmen ve 1 pazarlamacı tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        BURDUR'DA ARANAN FETÖ'NÜN "MAHREM İMAMI" KIRIKKALE'DE YAKALANDI

        Burdurda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "mahrem imamı" olduğu iddiasıyla aranan zanlının, Kırıkkalede yakalandığı bildirildi.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve istihbarat birimlerinin çalışmaları neticesinde, kentte FETÖye yönelik soruşturmaların en önemli isimlerden biri olduğu değerlendirilen A.Tnin Kırıkkalede yakalandığını kaydetti.

        Doğan, zanlının "mahrem imam" sıfatıyla Burdur "il imamı"nın danışmanı ve örgütün kentteki emniyet ve askeri yapılanma sorumlusu olduğunun, FETÖ üyelerini polis ile askeri kolejlere yerleştirdiğinin tespit edildiğini belirtti.

        A.Tnin örgüt içinde kod adıyla tanındığına dikkati çeken Doğan, "Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 5 ay önce yakalama kararı çıkarılan A.T, Burdur Emniyet Müdürlüğünün başarılı çalışması sonucu Kırıkkalede yakalanmış olup, Burdura getirilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli talimat verilmiştir." ifadelerini kullandı.

        Zanlının, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığının belirlendiğini aktaran Doğan, A.Tnin üzerinde FETÖye ait olduğu değerlendirilen 7 bin 350 dolar ele geçirildiğini bildirdi.

        Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, FETÖnün Burdurdaki 40 üst düzey sorumlusunun firari olduğunu, bunlardan 15 Temmuz sonrası kenti terk eden bir kısmının Pensilvanyada, bir kısmının Mozambikte, bir kısmının da Türk cumhuriyetlerinde bulunduğunun tespit edildiğini, yakalanmaları için çalışmaların titizlikle sürdüğünü kaydetti.

        Doğan, FETÖnün Burdurdaki yapılanmasını yönettikleri, örgüte kaynak aktardıkları ve örgütsel faaliyetlerde yer aldıkları tespit edilen 10 şüphelinin 1-13 Aralıkta Burdur, Uşak, İstanbul ve Alanyada gözaltına alındığını bildirdi. (AA)

        KÜTAHYA'DA HİSARCIK KAYMAKAMI AÇIĞA ALINDI

        Kütahyada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Hisarcık Kaymakamı Davut Bayraktar, açığa alındı.

        Kaymakam Bayraktar, devam eden soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

        Hisarcık Kaymakamlığına vekaleten Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslanın bakacağı öğrenildi. (AA)

        BURSA'DA 13 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, çeşitli şirketlerde çalışan ve silahlı terör örgütünün menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösterdikleri iddia edilen 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda A.D, H.Y, A.K, H.C, A.Y, E.O.İ, İ.G, A.A, A.O, S.G, H.D, İ.Ö. ve K.Vyi gözaltına aldı.

        Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel belge ve doküman ile dijital materyal ele geçirildi. (AA)

        KARAMAN'DA 3 KİŞİ YAKALANDI

        Karamanda, Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 kişi yakalandı.

        Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 6 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

        Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin gözaltına aldığı 3 şüpheli, Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından, emniyete götürüldü.

        Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 3 kişinin ise arandığı öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu iddia edilen 8 kişiyi gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün gece saatlerinde hakim karşısına çıkan 8 şüpheliden M.A., M.T., Ş.Y., A.F., M.K. ve B.A. tutuklanarak Ereğli T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Tutuklananlardan 5'inin esnaf, 1 kişinin ise şoför olduğu öğrenildi.

        Öte yandan M.S.'nin adli kontrol şartıyla, İ.S.'nin ise savcılıkça serbest bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

        BAYBURT'TA 28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bayburt merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 31 kişiden 28i gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, etkin pişmanlıktan yararlanan şahısların ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı.

        FETÖ/PDYnin Bayburttaki emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda, örgütün Bayburt Polis Okulu öğrenci yapılanması ve Bayburt Emniyet Müdürlüğü yapılanması kapsamında, polis okulu sözde "devre imamlığı", "sınıf imamlığı" ile "grup abiliği" yapan ve örgüte eleman kazandıran, "himmet" toplayan, örgütsel toplantılara katılan şüphelilerle ilgili Bayburt merkezli Ankara, Adana, Tokat, İstanbul, Zonguldak, Sinop, Samsun, Denizli, Adıyaman, Van ve Konyada eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 31 kişiden 7si komiser yardımcısı, 14ü polis memuru ve biri emekli polis memuru olmak üzere 28 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma ise devam ediyor.

        Açıklamada ayrıca, FETÖ/PDYnin emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan örgüt üyesi ve yöneticisi bazı kişilerin, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi esnasında askere direnilmemesi ve asker tarafından silahlarının istenmesi halinde teslim edilmesi hususlarında talimat verdiğinin belirlendiği bilgisine de yer verildi.

        Şüpheliler hakkında "Cebir ve Şiddet Kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ayrıca soruşturma başlatıldığı da belirtildi. (AA)

        KIRIKKALE'DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında ByLock kullandıkları tespit edilen 15 kişi gözaltına alındı. (AA)

        SİİRT'TE 3 POLİS TUTUKLANDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen soruşturmada 3 polis tutuklandı.

        Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada, 29 Kasım 2016 tarihinde çeşitli illerde eş zamanlı yapılan operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından 8 Aralık 2016 tarihinde adli makamlara sevk edilen 3 polisin tutuklandığını bildirdi. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan bir polis memuru hakkında ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildiği belirtildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE 1 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        KAYSERİ'de konut sektörünün önde gelen isimlerinden 'Bir Sel Yapı Grup' bünyesindeki Garanti Konut'un sahibi ve yönetim kurulu başkanı Temür Salman FETÖ/PYD soruşturması sonucu gözaltına alındı.

        Aynı zamanda Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'nde Kozza Devre Mülk Oteli sahibi Temür Salman, bu sabah düzenlenen operasyon sonucu Kayseri Terörle Mücadele (TEM) ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gözaltına alındı. FETÖ/PYD örgütüne mali finans sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Salman'ın yanı sıra, aynı soruşturma çerçevesinde FETÖ davasından aranan kısa adı 'Ahu-Der' olan Anadolu Hukuk Derneği üyesi avukat Mehmet Dinç, üniversite öğrencisi Nurhan Özdoğan da gözaltına alındı. 3 şüpheli, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. (DHA)

        KONYA'DA KAMU ÇALIŞANI TOPLAM 1542 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugüne kadar örgütle bağlantısı olduğu iddiasıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bin 542 kişi tutuklandı.

        Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY bağlantısı olduğu gerekçesi ile haklarında yasal işlem yapılan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bin 542 kişinin tutuklandığını, 2 bin 145 kişinin devlet memurluğundan atıldığını, bin 150 kişinin de görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

        Öte yandan valilik konuyla ilgili soruşturmanın hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 4 KADIN TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 kadından 4'ü tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 kadın gözaltına alınmıştı. 17 şüpheliden emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen A.K., Y.D., F.Ö., H.B. tutuklandı, S.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ANKARA'DA ESKİ HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI PERSONELİ 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında daha önce KHK ile meslekten ihraç edilen Hazine Müsteşarlığı personeline yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 19 şüpheliden 6sı gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ soruşturması çerçevesinde eski Hazine Müsteşarlığı çalışanlarının adreslerine operasyon düzenledi.

        Operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan, KHK ile meslekten ihraç edilen 19 şüpheliden, aralarında eski daire başkanı ile uzmanların da bulunduğu 6sı gözaltına alındı.

        Şüphelilerin cep telefonlarında örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" bulunduğunun tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince aralarında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR) formen, mühendis, güvenlik görevlisi ve işçilerin bulunduğu 7 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. (AA)

        İZMİR'DE 1 HAKEM VE 23 KİŞİ TUTUKLANDI

        İZMİR Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 'nün İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında 3 dernek ve işadamlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 66 şüpheliden 24'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında, Menemen İlçesi'nde yönettiği maç sonrası gözaltına alınan orta hakem Mustafa Samet Gacaroğlu da bulunuyor.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'Bornova eyaleti'nde örgüt adına faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle kapatılan Çalışkan Girişimci İş Adamları Derneği, Helezon Gençlik ve Spor Derneği ile Mersinli Yeni Mahalle Cami Yaptırma, Yaşatma, Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ne yönelik operasyonda gözaltı kararı bulunan 87 şüpheliden 66'sı gözaltına alındı. Ekipler, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirtilen şüphelilere ait ev, işyeri ve dernekte yaptıkları aramalarda, dijital verilere incelemek için el koydu. Gözaltına alınan işadamı ve dernek yöneticilerinin örgüte finansal destek ve örgüt elemanı kazandırdıkları belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan ve aralarında 4 Aralık'ta yönettiği Asarlık Gençlikspor- Dikili Belediyespor 1'inci Amatör Küme maçının ardından gözaltına alınan hakem Mustafa Samet Gacaroğlu'nun da bulunduğu 42 kişi adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan savcı, şüphelilerden 12'sini serbest bırakırken, diğer 30 kişiyi tutuklanma ve adli kontrol istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan aralarında hakem Mustafa Samet Gacaroğlu'nunda bulunduğu 22 şüpheli, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı, diğerleri ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce iki grup halinde adliyeye sevk edilen 23 şüpheliden 2'si tutuklanmış, 21'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (DHA)

        TOKAT'TA 9 KAYMAKAM DAHA TUTUKLANDI

        TOKAT'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan 9 kaymakam daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasıyla ilgili olarak 100'üncü dönem kaymakamlarına yönelik soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere 11 kaymakam kente çağrıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alınan 11 kaymakamdan, 9'u tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla 1'i ise, serbest bırakıldı. Kentte FETÖ'nün 'mülkiye yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturmada şu ana kadar 38 kaymakam, 4 kaymakam adayı tutuklanmış oldu. (DHA)

        KAYSERİ'DE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarda, müteahhit T.S., avukat M.D ve N.Ö.'nün yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan T.S. ve M.D. hakkında işlem başlatıldığı, N.Ö.'nün ise Nevşehir iline gönderileceği bildirildi. (İHA)

        SİİRT'TE KURMAY BAŞKANI ALBAY MUZAFFER GEZER TUTUKLANDI

        Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Muzaffer Gezer, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 7 Aralıkta evinde gözaltına alınan Gezerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sevk edildiği adliyede savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkartılan Gezer, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

        Gezer, Siirt E Tipi Cezaevine konuldu. (AA)

        KOCAELİ'DE BYLOCK KULLANAN 9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de devam eden FETÖ/PDY operasyonları kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 9 kişi Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

        Kocaeli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonları devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı oldukları iddiasıyla geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 9 kişi Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. Örgütün haberleşme programı olan Bylock'u kullandıkları iddia edilen 9 kişinin sorgusu devam ediyor. (İHA)

        ELAZIĞ'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Elazığ merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında lise, üniversite, dershane, yurtlar, ev yapılanması gibi yerlerde görev alan mütevelli, rehber, talebe mesulü, il imamı ve il ablalarının da bulunduğu şüphelilere yönelik 9 Aralık'ta operasyon yapmış 5 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 5 şüphelinin KOM Şubesi'nde ifadeleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı,2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        ESKİŞEHİR'de Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ /PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nde görevli iken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kurumlarından ihraç edilen 16 kişiyi geçen 8 Aralık'ta gözaltına aldı. Şüphelilerden 3'ü Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sorgulamaları tamamlanan 13 kişi bu sabah götürüldükleri Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (DHA)

        İSTANBUL'DA 7 AKADEMİSYEN DAHA TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) akademik yapılanmasına yönelik Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve hakimliğe sevk edilen 22 şüpheliden 5'i profesör 7 akademisyen ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve adliyeye getirilen 39 şüphelinin savcılık ifadeleri sona erdi.

        Savcılık, 22 şüpheliyi "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanması, 17 şüpheliyi ise adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakılması talebiyle hakimliğe sevk etti.

        Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında 5 profesörün de bulunduğu 7 şüphelinin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 32 şüphelinin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Serbest bırakılan şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik YTÜ'de yürütülen soruşturma kapsamında 103 öğretim üyesi hakkında 18 Kasım'da gözaltı kararı çıkarılmış, 70 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        DÜZCE'DE 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 6 kişi, 'örgüte finansal destek sağladığı' gerekçesi ile tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konulan şirketlerin bazı eski çalışanları, örgüte finansal destek sağladığı gerekçesi ile gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan eski şirket çalışanlarından 6 kişi tutuklandı. Ayrıca soruşturma kapsamında 1'i Sakarya Adliyesinden, 1'i Düzce Adliyesinden olmak üzere 2 zabit katibi de gözaltına alındı. (İHA)

        İZMİR'DE 22 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 22'si tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, FETÖ/PDY'nin sözde "Bornova eyaleti"nde örgüt adına faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle kapatılan Çalışkan Girişimci İş Adamları Derneği, Helezon Gençlik ve Spor Derneği ile Mersinli Yeni Mahalle Cami Yaptırma, Yaşatma, Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğine yönelik operasyonda gözaltına alınan 66 şüpheliden 42'si, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sevk evrakı üzerinden nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılardan 22'si, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, diğerleri ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklananlar arasında 4 Aralık'ta yönettiği Asarlık Gençlikspor-Dikili Belediyespor maçının ardından gözaltına alınan hakem Mustafa Samet Gacaroğlu da bulunuyor.

        Şüphelilerin, örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirtildi.

        Bu arada, gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan, İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin iddianamede "TSK imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz'ün emniyetteki işlemleri sürüyor.

        İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 1 Aralık'ta FETÖ/PDY'nin sözde "Bornova eyaleti"nde örgüt adına faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatılan bazı derneklere yönelik İzmir, İstanbul, Iğdır, Muğla ve Kütahya'da düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 87 şüpheliden 66'sı gözaltına alınmıştı.

        Daha önce adliyeye sevk edilen 23 zanlıdan 2'si tutuklanmış, 21'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        BURSA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 4 ESK ÖĞRETMENDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 4 eski öğretmenden 3ü tutuklandı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, daha önce meslekten ihraç edilen 9 öğretmenden 4ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3ü tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Diğer 5 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ