Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak hakim karşısında

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini "önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri" iddia edilen gazeteciler Ekrem Dumanlı, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ile Prof. Dr. Osman Özsoy'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına başlandı.

        İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gazeteci yazar Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve akademisyen Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu Ekrem Dumanlı, Emre Uslu ve Tuncay Opçin'in de aralarında bulunduğu 10'u firari 17sanıklı davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek ve avukatları katıldı.

        REKLAM

        AHMET ALTAN DURUŞMAYA GELMEDİ

        Tutuklu sanık Ahmet Altan'ın duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacağı istediğini belirterek duruşmaya gelmediği belirtildi.

        Duruşmaya, aralarında İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka, İsveç'in de bulunduğu birçok ülkenin konsolosluk temsilcisi ile CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de izleyici olarak katıldı.

        Duruşmada sanıkların kimlik tespiti ve yoklama işlemleri yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, TBMM Başkanlığı ve 65. Türkiye Cumhuriyet hükümetinin ''suçtan zarar gören'' sıfatıyla yer aldığı iddianamede Altan Kardeşler ve Ilıcak için 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ