Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Baydemir: 'İstifam dünyanın sonu değil'

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın "İstifa etsin ya da özeleştiri versin" açıklaması sonrası istifa edeceği konuşulan BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "İstifam istense dünyanın sonu olmaz" dedi.

        "Silahlı mücadele dönemi bitmiştir" açıklamaları sonrası İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın istifasını istediği, ancak BDP'nin arka çıktığı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, istifasının söz konusu olmadığını söyledi. Terör örgütü PKK'nın yurt dışında yayın yapan kanalı Roj TV'ye konuşan Osman Baydemir, eleştiriyi kabul etme olgunluğunu herkesin göstermesi gerektiğini belirterek, "Varsayalım ki, böylesi bir eleştiri yapılmış kıyamet mi kopar? Ben eleştirilmez miyim, elbette ki eleştirilirim. Ben çıkıp basında fikir beyan ediyorum, görüş ortaya koyanlar eleştiriye açık olur. Eleştiriyi de kabul etme olgunluğunu herkes göstermeli. Bu konuda bir sıkıntım yok" dedi.

        Kürt legal siyasetinde bulunan kişilerin karşı karşıya getirilmek istendiği söyleyen Baydemir, istifasının söz konusu olmadığını belirterek, "Demokrasi ve barış mücadelesinde yekvücut olmalıyız. Velev ki demokrasi kültürü içerisinde üyesi olduğum parti, Barış ve Demokrasi Partisi, velev ki benden istifa istedi veyahut başka bir milletvekili veya il başkanından istifa istedi, bu dünyanın sonu değil. Kaldı ki, bu hak bir partide var. Demokrasiye ve Kürt halkının haklı davasını yürütürken Kürt halkının evladı olarak asla oyuna gelmeyeceğiz. Halkımızı mahcup etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ