Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kandıra Cezaevi'ndeki Hasan Özer'in ölümüyla ilgili Adli Tıp Raporu'ndan skandal bir sonuç çıktı...

        AHT MUHABİRİ ZÜLFİKAR ALİ AYDIN'IN ÖZEL HABERİ

        Habertürk'ün gündeme getirdiği Kandıra Cezaevi'ndeki Hasan Özer'in ölümüyla ilgili Adli Tıp Raporu'ndan skandal bir sonuç çıktı. 'İntihar etti' denilerek Kocaeli Asri Mezarlığı Morgu'nda otopsi yapılan Özer'den alınan kan örneği Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi'nde incelendi. Özer'in kanında 0.64 promil alkol çıkınca savcılık, 'nedeni' sordu. Sorunun yanıtı da otopsiyi yapan Uzman Doktor Eren Bilgin'den geldi: "Ölenin kapalı cezaevinde alkol alma olanağı yoktur. Otopside alınan kan, oda sıcaklığı ortamında tutulduğu için putrefaksiyon (çürüme) nedeniyle alkol oluştu."

        Hasan Özer'in cezaevinde ölü bulunması üzerine Savcı Mehmet Etyemez nezaretinde koğuşta "Olay Yeri İncelemesi ve Ölü Muayene Tutanağı" düzenlendi. Özer'in tek başına kaldığı geçici oda içindeki 3 metrekarelik banyoda gömlek ile duş başlığına asılı halde bulunduğu kayıtlara geçti. Özer'in ölümü nedeni "Ölüm Belgesi"ne "Asıya bağlı mekanik asfiksi" yani boğulma sonucu ölüm olarak geçti. Savcı Etyemez'in yaptığı olay yeri incelemesi sırasında "Kimlik Tanığı" sıfatıyla Özer'in kimlik bilgilerini sorduğu ve daha sonra olayın şüphelisi olarak ifadesinin alınacağı Mikayil Mahmat'a söz verdi. Mikayil Mahmat, Özer'in kimlik bilgilerini doğruladıktan sonra "Kendisi kurumumuza yaklaşık olarak 1 yılı aşkın süredir kalmaktadır. Kaldığı süre boyunca gözlemlediğim kadarıyla sorumlu bir kişiliğe sahiptir ve sık sık oda değişikliği yapmıştır" dedi.

        MEZARLIK MORGUNDA OTOPSİ 64 PROMİL ALKOL

        Hasan Özer'in ölümüyle ilgili otopsinin sonucunda ise skandal bir sonuç ortayaçıktı. Cezaevindeki işlemleri tamamlanan Özer'in cesedi 6 Ekim 2011 günü saat 14.35' savcılık kararıyla otopsi yapılması üzere Kocaeli Asri Mezarlık Morgu'na kaldırıldı. Burada otopsi yapıldı. Hasan Özer'in vücudundaki morluk ekimoz veyaraların kayda geçirildiği otopsi sırasında kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için klasik otopsi yöntemi uygulandı. Zehirlenme ihtimali nedeniyle alınan kan örneği Adli Tıp kurumu Kimya İhtisas Dairesi'ne gönderildi. Yapılan inceleme sonuçları 11 Kasım 2011'de Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı. Kimya İhtisas Dairesi'nin raporunda Özer'in kanında 0.64 promil alkol bulunduğu bildirildi. Savcı Etyemez, Adli Tıp Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü'ne yazı yazarak çıkan alkolün nedenini sordu. Kocaeli Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'nde görevli Uzman Doktor Eren Bilgin tarafından verilen yanıtta "Ölenin kapalı cezaevinde alkol alma olanağı bulunmadığından, otopsi sırasında alınan kanın oda sıcaklığı ortamında tutularak Adli Tıp Kurumu'na ulaştırıldığı ve meydana gelen putrefaksiyon (Çürüme) sonucu alkol oluşması" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ