Türkçe Olimpiyatları coşkusu!
11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, dün akşam Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreniyle başladı
GAZETE HABERTÜRK / ANKARA
Türk dilini dünyanın farklı coğrafyalarında yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ve her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce çocuğu Türkiye'de bir araya getiren Türkçe Olimpiyatları bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oluyor.
"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, dün akşam Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreniyle başladı.
140 ÜLKEDEN 2 BİN 500 KİŞİ
Açılış konuşmasını yapan TBMM Başkan vekili ve Türkçe olimpiyatları komite başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, olimpiyatlarının 11. yılında 140 ülkeden 2 bin 500 kişinin ağırladığını belirterek, ''Bu yıl 55 şehirde 99 program ile milletimizin yüzde 85. program sunulacak. Türkçenin sevdalıları gönüllüleri ülkemizin başkentinde bu hoşgörü ve barış sevdalarının ve kültürel diyalog sevdalarını bir kez daha sevgi ile selamlıyorum" diye konuştu.
Çok sayıda bakanın katıldığı törende stad tamamen doldu. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrenciler türkü, şiir ve halk oyunu gösterileri yaptı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şükürler olsun bu yıl on birincisi, 140 ülkeden 2 bine yakın öğrenci, Türkiye'yi yine sevindirdiler. 11 yıldır devam eden Türkçe Olimpiyatlarına her yıl katılma imkanı buluyorum. Bir yılın nasıl geçtiğini bile bilmiyoruz, büyük bir özlemle bu gençleri bekliyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, önümüzdeki yıllarda Şanzelize'de New York'ta Kızıl Meydan'da Türkçe konuşulacağına inandığını söyledi.