Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'den 'kimyasal silah' tepkisi!

        MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Suriye ve Mısır'da yaşanan olayları şiddetle kınadıklarını belirterek, "Kimyasal silah kullanılması bir insanlık suçudur" dedi.

        Mersin'in Silifke İlçesi'nde ziyaret ve incelemelerde bulunan Mehmet Şandır, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        MHP olarak Suriye'de ve Mısır'da yaşanan acı olayları ibretle izlediklerini belirten Şandır, sivil insanların ve çocukların öldürülmesini kınadıklarını söyledi. Kimyasal silah kullanılmasını asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Şandı, şöyle dedi:

        "Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği kurumları bu konuyla ilgili gereken incelemeyi yapmalı ve insanlık suçu olan bu olaya karşı bir tepki ortaya koyabilmelidir. MHP olarak coğrafyamızda, bu coğrafyada yaşayan Müslüman kırımını şiddetle kınıyoruz. Sayın Başbakanın ağlaması çok insani bir davranış. Ama bunu şova dönüştürmesini de çok doğru bulmadık. Bir genç çocuk şehit olmuştur, bu şehidin arkasından babasının yazdığı duygusal mektubun okunması herkesi duygulandırır. Ama bu siyasi bir şova dönüştürülmemelidir. Bazı televizyonlar bunu sürekli yayında tutarak bunun üzerinden Başbakanın propagandasını yapmaya çalışıyor, milleti aldatmaya çalışıyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Ama Mısır'da ve Suriye'de yaşanan Müslüman kırımını da şiddetle kınıyoruz. ABD, BM ve AB ülkeleri bu Müslüman kırımı karşısında, bu ağır insan hakları ihlali karşısında sessiz kalmalarını da anlamak mümkün değil. Onları da gereken tavrı insanlık tavrını ortaya koymaya davet ediyoruz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ