Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li vekilden tartışma yaratacak iddia!

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Demokratikleşme paketi olarak hazırlanan kanun tasarısının PKK'nın talebi doğrultusunda hazırlandığını iddia etti.

        MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Düzce'nin Akçakoca ilçesine gelerek 2014 yılında yapılacak yerel seçimin çalışmalarını başlattı. Şandır, partililer ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Şandır, "Demokratikleşme paketi olarak hazırlanan kanun tasarısı PKK'nın talebi doğrultusunda hazırlanmıştır. Yürütülen bu çözüm süreci aslında çözülme sürecidir. Bu doğrultuda PKK'nın talep ettiklerine kanun hazırlamaktadır. Bu bir yıkım projesidir. Türkiye PKK'ya mahkum değildir. İktidarda kalabilmek adına Türk milletinin egemenlik hakları PKK'ya peşkeş çekilmektedir." MHP olarak buna sonuna kadar karşı olduklarını anlatan Şandır, şunları söyledi: "Bu bir yıkım sürecidir. Bu gaflet ötesi bir davranıştır. Türkiye'ye zarar vermektedir. Bunu durdurmamız gerekir. Bunun durdurulması için 2014 yılı yerel seçimlerinde milletimiz bu yanlış tutuma sandıkta bir cevap verecektir. Vatandaşın sorunu ekonomik sorunlardır. 2014 yılı Türkiye'nin AK Parti'den kurtuluş yılı olacaktır."

        DIŞ POLİTİKA İFLAS ETMİŞTİR

        Dış politikaya değinen Şandır, AK Parti'nin dış politikada ABD'ye taşeronluk yaptığını söyledi. ABD gözlüğü ile Orta Doğu'yu tanzim etmenin mümkün olmadığını belirten Şandır, şunları söyledi: "Burada uygulanan politika iflas etmiştir. Irak'ta, Mısır'da, Libya'da uygulanan politika Türkiye'yi tehdit etmiştir."

        Şandır, Düzce'de Merkez ve İlçe Belediye başkanlıklarını çalışarak alacaklarını ifade etti. Şandır'a, Ankara milletvekilleri Mustafa Erdem ve Halil Öztürk ile MYK üyeleri Sami Uzun ve Mehmet Arslan eşlik etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ