Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir hastane, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kasım Bostan

        Günlük ortalama 8 bin kişinin girip çıktığı İzmir'deki hastanede, akıl almaz bir ölüm olayı yaşandı.

        Bugün'ün haberine göre emekli olan 59 yaşındaki Kasım Bostan, kolon kanseri tedavisi için geçtiğimiz ay İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırıldı.

        Günde 7-8 bin kişinin girip çıktığı hastanenin Onkoloji Servisi'nde kemoterapi gören Bostan, geçtiğimiz hafta çarşamba akşamı, hasta ve yakınlarının kullandığı koridordaki tuvalete girdi. Kapıyı içeriden kilitleyen Bostan içeride aniden fenalaşarak hayatını kaybetti.

        OĞLU TARAFINDAN FARKEDİLDİ

        Temizlik elemanları, saat başı girdikleri tuvalette kapının kilitli olması nedeniyle içeride birisinin olduğunu düşünüp, o bölümü hiç temizlemedi. Talihsiz adamın cesedi, 3 gün sonra tuvaletten kötü koku gelince bulundu. Perşembe günü hastaneye giden Ahmet Bostan, babasını odasında bulamayınca hastane yetkililerine durumu iletti. Güvenlik kameraları incelendi, sonuç çıkmadı.

        'TEK SEBEBİ TESADÜF'

        Hastane yetkilileri, temizlik elemanlarının 4 saatte bir değiştiğinden yeni görevlinin de aynı şekilde hareket ettiğini belirterek, 'Doğal olarak o kapı hiç açılmamış. Güvenlik kamera donanımımız son teknoloji. Hiçbir şeyi atlamıyoruz. Aksaklıklara hemen müdahale ediyoruz. Bu üzücü olayın tek sebebi tesadüfler zincirinin üst üste gelmesi. Olayda kimsenin ihmali yok, kimseyi cezalandırmayı düşünmüyoruz' dedi.

        SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

        Sağlık Bakanlığı, bir hastanın 3 gün boyunca bulunamadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

        Bakanlıktan, "Hastane tuvaletinde ölü bulundu" haberiyle ilgili yapılan açıklamada, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kasım Bostan (65) adlı hastanın, ayakta tedavi sonrası ertesi gün eve dönmediği yönünde bilgi üzerine konunun araştırıldığı belirtilerek, "Hastanın, 04.12.2013 günü tedavi aldıktan sonra saat 14.45'te kemoterapi ünitesinden ayrıldığı tespit edilmiştir. Bir gün sonra ailenin müracaatı ile kameralar taranmış, arama gün boyu devam etmiştir. Takip eden gecenin sabahında (06.12.2013 günü saat 06.00'da) hastanenin erkekler tuvaletinde, güvenlik görevlisinin sürekli kapalı olmasından şüphelendiği tuvalet kapısını zorlayarak açması üzerine hasta Kasım Bostan ölü olarak bulunmuştur" denildi.

        Medyada yer aldığı şekliyle, 'hastanın tesadüfen ya da tesadüfler zinciri sonucu 3 gün süresince bulunamadığı' ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:

        "Hastane tuvaletlerinin giriş ve çıkışları, hasta mahremiyeti açısından kameralar tarafından izlenmemektedir. Müracaatın yapıldığı gün kamera görüntülerine yansımamasının sebebi budur. Olay polise ve savcılığa intikal ettirilmiş olup, bakanlığımız tarafından ayrıca soruşturma başlatılmıştır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ