Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklamalar, Başbakan Erdoğan Manisa'da, Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu,

        HABERTURK.COM

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde yine yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu vardı.

        Başbakan Erdoğan, "Rahat durmadılar Gezi olayları ile çalkalanma yetmedi arkasından son dönemlerde yaşadıklarımızı yaptılar. Yapılanlar bilesiniz ki salt Ak Parti iktidarına değildir. Bunlar millete karşıdır. Türkiye büyüyor, güçleniyor. Türkiye güçlenmesi demek milletin güçlenmesidir. Bunun arkasında uluslararası güçler var onların teşeronları var." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Kardeşlerim ana muhalefet, yavru muhalefet bildiğiniz gibi Manisa'nın büyükşehir olmasına da muhalefet ettiler. Hele ana muhalefet bu olayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Koskoca Manisa nasıl yönetilecek dendi. Bunlar büyükşehir, şehir bunun anlamını bilmezler.

        Ana muhalefetin de yavru muhalefetin de medeni olmak gibi derdi yok. Bizim bu nokta şehircilikteki deneyimimiz bunlarla asla mukayese edilmez.

        Manisa için hizmetler yaptık. 11 yılda Manisa'ya toplam ne kadar hizmet verdik biliyor musunuz? Eski rakamla 8 katrilyonluk yatırım yaptık. Okullar, yurtlar, pansiyonlar, konutlar inşa ettik. Eğitimde anneler iyi bilir biz gelene kadar yavrularımızın kitabını bulamıyorduk. Geldik dedik ki kitabı ücretsiz dağıtacağız. Sıraların üzerine kitapları koyduk mu? Bizden öncekilerin aklı nerdeydi?

        "KİMLER VARDI BU İKTİDARDA?"

        Biz çok çile çektik istedik ki yavrularımız aynı çileyi çekmesin. Türkiye'nin dört yanında bu kitapları yavrularımız ücretsiz alıyor. İmkanı olmayan yavrularımıza burs verdik. Kız öğrencilere, erkek öğrencilere... Parayı da annelere verdik

        Kızlarımız ayrımcılığa tabi tutuldu. 15 yıl yavrularımız başörtülü diye okullara sokulmadı. Kimler vardı iktidarda? İktidarda olanlar neden bunun hesabını vermiyorlar. Artık bu ayrımcılığı bitirdik. Ne oldu? Ülke parçalandı mı? Ülke normalleşti. Rahatsız olanlar yok mu?O rahasız olanları biliyoruz. Ana muhalefet yavru muhalefet bunlar rahatsız. Şuanda ses çıkaramıyorlar. Neden çünkü milletin mayasında bu var da onun için. Kat sayı dediler. İnsaf ya. Niye katsayı? Ayağına bağlıyorsun taşı koş diyorsun nasıl koşacak? Katsayı da kalktı. Daha güzel günler var önümüzde. Kamuya sokuluyor muydu başörtülü? Şimdi girebiliyor mu? Bu başörtülü bu ülkenin kızı, evladı değil mi? Neden rahatsız oldunuz bundan?

        "GEZİ OLAYLARI YETMEDİ..."

        Rahat durmadılar Gezi olayları ile çalkalanma yetmedi arkasından son dönemlerde yaşadıklarımızı yaptılar. Yapılanlar bilesiniz ki salt Ak Parti iktidarına değildir. Bunlar millete karşıdır. Türkiye büyüyor, güçleniyor. Türkiye güçlenmesi demek milletin güçlenmesidir. Bunun arkasında uluslararası güçler var onların teşeronları var.Bu taşeronların kimler olabileceğini biliyorsunuz. Bu oyunu da hep birlikte bozacağız. Durmadan usanmadan tatlı dille konuşmak suretiyle şu kalan 90 günde Ak Parti iktidarının devamından yana tercih yapacağız. Ya millet ya zillet diyorum. Evet ya millet kazanacak ya zillet kazanacak.

        Allah aşkına CHP gelip buralarda ne diyecek? Biz burayı daha iyi şekilde mi yöneticiğiz diyecekler. Meclis'te büyükşehire karşıydınız. Dürsüt olmak gerek dürüst. Son günlerdeki kampanyada attıkları adımlar çamurlar farklı. Büyük yolsuzluk operasyonu diyorlar.

        "iZLEMEKSE İZLEMEK, DİNLEMEKSE DİNLEMEK..."

        Biz yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun karşısında bizi bulur tavizimiz olmaz fakat tabiki ciddi ittira kampanyası da var. Ama malesef devletin içinde yapılaşmaya giden örgüt çete de var. Bunlar mahremiyet diye bir şey tanımıyor. İzlemekse izlemek, dinlemekse dinlemek yapılan işlerde yargıda dürüst karar veren adım atan bütün yargı mensupların tenzih ediyorum bunların dışında maalesef belli örgüt anlayışı içinde görev alanı dışında bazı medya gruplarını da yanına alarak gizli evrakları servis yapmak suretiyle masum insanları lekeyen insanlar var. Polisin de içinde bu tür servisler yapılıyor. Günahı olmayan insanlar böyle şeylerle suçlanıyor.

        "SEN NASIL ADAMSIN"

        Yandaş medyalar ona sahip çıkıyor o malum savcıya. O da adalet sarayının dışında bildiri dağıtıyor. Sen nasıl adamsın. Suç duyurusu yapıyorum. Nereye Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na bakalım ne yapacak. Bu arada HSYK'ya da bir şey söylüyorum. Sizler de Danıştay' daki süreci etkileme hakkına sahip değildiniz. Bu açıklamayı yaparken siz de dürüst hareket etmediniz. 138. maddeyi çiğnediniz. Hangi kurum olursa olsun bunu yapamazsınız. Hak er ya da geç yerini bulacaktır. Biz bu makamlarda faniyiz baki olan Allah'tır. Biz makamlarda ölene kadar işgal etmeyeceğiz. Milletimiz emaneti alırsa hizmete başka yollardan devam ederiz.

        "TOPARLARIZ ENDİŞENİZ OLMASIN"

        Alçakça projenin maşalığını maalesef Türkiye içinden bazı örgütler, siyaset çevreleri üstlendi. 11 yıldır Türkiye nasıl büyüyorsa bizden sonra da devam etsin istiyoruz.

        Yolsuzlukların olduğu Türkiye olsa 10 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yapılabilir miydi? Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank zarardaydı. Şimdi hepsi kar ediyor. Yolsuzluk olsa bu olur muydu? Şimdi faiz tırmandı. Bu olaylar yüzünden. Toparlarız biz endişeniz olmasın. Binlerce baraj ve gölet inşa eden Türkiye var. Şimdi 52 havalanı-havalimanı var. Bunlar durup duruken olmadı. Biz geldik 72 vilayet doğalgaz kullanıyor.

        "SAKIN BEDDUA ETMEYİN"

        Burada acı olan Türkiye içinde bir takım çevrelerin bu saldırıda yer alıyor olmalarıdır. Siz sakın beddua etmeyin. Kim olursa olsun etmeyin. Siz dua edin dua. Bedduaya lanet duaya davet. Bize yakışan budur. Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden diğer Müslümanların emin olduğu insan biz de öyle bakacağız. Asla insanlara beddua etmeyeceğiz. Karşımdaki onurlu, gururlu millet bu idrakın içerisindedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ