Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Uçak kaçırma girişiminde bulunan Artem Kozlov, mahkemeye sevk edildi

        Bülent CEYHAN/AHT

        Ukrayna'nın Kharpov kentinden 110 yolcuyla 7 Şubat Cuma akşamı İstanbul'a uçan Pegasus Havayolları uçağını "bomba var" diyerek kaçırma girişiminde bulunan Ukraynalı Artem Kozlov, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. Kozlov, mahkemedeki ifadesinde, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukovych'in Rusya Devlet Başkanı Putin'in hizmetçisi gibi davrandığını belirterek, "Ülkemde hapishanelerde ve meydanlarda insanlar ölüyor. Benim siyasi olarak bir talebim var. Talebim, Timoşenko dahil tüm siyasi yasaklıların salıverilmesidir" dedi.

        Ukraynalı hava korsanı Artem Kozlov (44), İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Kozlov, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi ile yetkili savcı Durmuş Yiğit tarafından sorgulandı. Kozlov, savcılık sorgusunun ardından sevkedildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. Kozlov, ülkesindeki siyasi yasaklıların salıverilmesi amacı doğrultusunda Ukrayna'ya gittiğinde eninde sonunda amacını gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağını ifade etti. Kozlov, herhangi bir pişmanlık duymadığını anlatarak, şunları söyledi:

        "SADECE YOLCULARA RAHATSIZLIK VERMEKTEN PİŞMANIM"

        "Sadece yolculara rahatsızlık vermekten pişmanım. Havayolu şirketinin hangi develete ait olduğunu da bilmiyordum. Harkiv'de başka hangi hava yolu şirketi olduğunu da bilmiyorum. Viktor Yanukovych ile Putin'in aynı anda Soçi'de olacaklarını duydum. Sabah geldim. Biletleri araştırmaya başladım. İnternetten öğrendikten sonra banka kartı ile biletimi aldım. İmkanım varsa ülkeme deport gönderilmek istiyorum."

        "TİMOŞENKO'NUN SERBEST BIRAKILMASINI TALEP EDECEKTİM"

        Kozlov, emniyetteki ifadesinde, ülkesi ve Rusya'daki tutukluların serbest bırakılması için uçağı Kış Olimpiyatları'nın gerçekleştirildiği Rusya'nın Soçi kentine yönlendirmek istediğini kaydetmişti. Kozlov, Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunda şöyle konuşmuştu:

        "Yolculara zarar vermek istemiyordum. Ben uçağın Soçi'ye gittiğini sanıyordum ama Türkiye'ye inmiş. Soçi'ye götürebilseydim Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşecektim. Rehineler karşılığında Ukrayna'da tutuklu bulunan eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun serbest bırakılmasını talep edecektim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ