Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor

        Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Tartışma yaratan internet düzenlemesini savunan Başbakan Erdoğan, arkadaşının çocuğunun internette yaşadığı bir olayı anlattı.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        ANKARA'DAKİ METRO AÇILIŞI

        Geçen haftaki toplantımızdan bugüne kadar önemli temaslarımız oldu. Çok önemli açılış törenlerini gerçekleştirdik. Salı günü İspanya Başbakanı’nı ağırladık. Çarşamba günü de Sayın Cumhurbaşkanımızın, Meclis Başkanımızın katıldığı törenle Ankara’da metro açılışı yaptık. Sincan’da farklı bir coşku vardı. Hem devletimizin zirvesi hem de konuk başbakan büyük bir heyecanla kucaklandı. Ankara Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bakanlığımızın tamamlandığı metro belirlenen zamandan 11 ay önce tamamlandı. Mart ayında da Kızılay-Çay Yolu hattını hizmete açıyoruz. Böylece Ankara’da metro uzunluğunu 67.5 KM’ye yükseltmiş olacağız.

        İSTANBUL METROSU

        İstanbul'un metro ulaşımı için hayati öneme sahip bir bağlantı hattını gerçekleştirdik. Şişhane'yi Yenikapı'ya bağlayan bir hattı. Marmaray'ı bir kez daha tecrübe ettik. 3.5 KM uzunluğunda 3 istasyondan oluşan hattı açtık.

        "SİLUET TARTIŞMALARI YERSİZ"

        Tarihi eserlerin yoğun olduğu bölgeden geçen hatta tarihi dokunun zarar görmemesi için özel ray bağlantıları yapıldı. İstanbul’un hem Marmara hem Haliç tarafını seyretme imkanı veren bu köprü turizme katkı sağlayacak. Bu arada belediyecilik nedir bilmeyenler de o köprü ile ilgili silüet yakıştırmaları yapıyor. Alakasız bir yakıştırma. Yetişemedikleri üzüme koruk diyorlar. Olay bu.

        SARIGÜL'E 'BALIK' GÖNDERMESİ

        Birileri de balık tutuyor köprü üzerinde. CHP İstanbul’u aldığı zaman Haliç’te kokudan geçilmiyordu. Sizin çevrecilikle ne alakanız var. Bu balık buraya nasıl geldi alakalı değilsiniz.

        100 BİN TABLET

        100 bin öğrencimize tablet bilgisayarı teslim ettik. Mart ayı sonunda 675 bin daha ilave edeceğiz. Bu arada arkadan yeni ihale geliyor. 10 milyon tablet bilgisayar var. Süratle yavrularımızın eline bu tablet bilgisayarları ulaştırmış olacağız. Meslek liseleri hariç 85 bin adet etkileşimli tahta kurulması işlemini gerçekleştirdik. 40 bin okula da daha etkileşimli tablo yerleştireceğiz.

        Bir kısım medyada hükümet internete sansür getiriyor diye yaygara koparanlar var. Milletim kimin ne yaptığını yaşayarak görüyor. Biz laf üretmiyoruz, icraat üretiyoruz. Yaklaşık 163 bin öğrencimiz internetle eğitim görüyor. Bu iktidara nasıl oluyor da internete karşı yakıştırması yapılıyor. Okullara 1 milyon bilgisayar gönderen hükümete interneti engelliyor derseniz size her yerde gülerler. Ama dünyada da bu medya grupları referans alarak haber yapıyorlar. Geniş bant internet sayısı şu anda 34 milyona ulaşmıştır. Yani 20 bin nire 34 milyon nire… Bunu göremeyecek kadar gözler körelmiş. Okullara geniş bant internet sağlayan bir kadroya siz çamur atarsanız o çamur döner çamuru atanların yüzüne çarpar.

        “SANSÜR TÜRKÜSÜ SÖYLÜYORLAR”

        Dün tablet dağıtım töreninde çocuklara da tavsiyede bulundum. Düzen altında olmazsa çok acı sonuçları olan bir tehlikeye dönüşüyor. ABD’de çok sıkı tedbirler var. Avrupa’da aynı şekilde tedbirler var. Arkadaşımın çocuklarının başına gelen bir olay... 12-13 yaşlarında iki çocuk evde internette gezinirken karşılarına bir ekran görüntüsü çıkıyor. Kamerası kontrol altına alınmış ve evin içindeki görüntüyü çekiyorlar. Sizi tanıyoruz, biz jandarmayız diyerek jandarmanın, MİT’in logolarını da vererek çocuklardan verilen hesaba para yatırılmaları isteniyor. Bizim arkadaşımızın çocukları korkuyla babalarını arıyor… Bu internette yapılan en basit dolandırıcılık şekli. Belli çevreler koro halinde sansür türküsü söylemeye başlıyor. Bizi anneler babalar anlıyor.

        “CHP VE MHP DE SEVİNİYORDUR”

        Bu bizim görevimizdir. Gençliğin korunması için bu adımları atmalıyız. Hayır internete sansür gelmiyor. Sadece ahlaksızlığa, şantaja karşı tedbir alıyoruz. Neşter doktorun elinde hayat kurtarır, katilin elinde can alır. Bugün tekrar söylüyorum. Bu yasadan en fazla istifade edecek olan CHP ve MHP’dir. Çünkü kasetlerle dizayn ediliyorlar. Biz CHP ve MHP’yi de şantajlara karşı koruma altına alıyoruz. CHP ve MHP de içten içe bu yasayı savunuyordur. Ama paralel yapıya şirin görünmek için karşı çıkıyorlar.

        “BAYKAL’IN GÖRÜNTÜLERİNİ DE YAYINLAYIN O ZAMAN”

        CHP geçen hafta Grup toplantısına ses sistemi kurmuş. Madem kuralsızlık bu boyutlara ulaştı. Bugün de arkanızdaki perdeden CHP eski genel başkanı ile ilgili bizim engellediğimiz o görüntüleri de yayınlayın. Aynı şekilde genel başkan yardımcınız ile ilgili görüntüleri de yayınlayın. Madem bu kadar yasaları hiçe saydınız, CHP genel başkan yardımcılarınızın rüşvet iddialarını da yayınlayın. Patronunuzun ananaslı ses kayıtlarını da yayınlayın.

        “İŞİNİZ BEDDUAYA KALDI”

        Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu yüzden işiniz bedduaya kaldı. Biz beddua ile değil duayla yürüyoruz. Kimin elinde ne varsa ortaya döksün. CHP’nin, MHP’nin zaten siyaset yapmak için kırıntılara ihtiyacı var. Korkaklar, zafer anıtı dikemezler.

        “30 MART’TA CEVABI ALACAKLAR”

        411 el kaosa kalktı diyerek milli iradeyi aşağılayanlara rağmen biz bugün buradayız. Şu anda o malum medya hep bir ağızdan bize saldırıyor. 28 Şubat’ta saldırdılar cevabı aldılar. Bu medya 30 Mart’ta da gereken cevabı milletten alacaklar. Hangi manşeti atarlarsa atsınlar son manşeti millet atacak.

        "GEZİCİLERLE PARALEL ÖRGÜTÜN PATRONU BİR"

        Medya tarihinin en aşağılık linç girişimi yapılıyor. Bir kadıncağız, açık söyleyeceğim bizim Bahçelievler Belediye Başkanımızın gelini. Kabataş’ta 6 aylık çocuğu ile linç girişimine maruz kalıyor. Darp izlerini belgeliyor. Malum gazeteler aynı yerden emir alarak genç bir kadın üzerinden linç kampanyası başlatıyor. Sizin insanlığınız öldü mü be? sizin vicdanınız bu kadar mı karardı? Aynı hadise sizin çocuklarınızın başına gelseydi böyle mi yapacaktınız? 8 Mart Dünya Kadınlar günü yaklaşıyor. Hangi yüzle kadın haklarını savunacaksınız. Şiddet uğrayan kadın görüntü kaydıyla mı gelecek? Ortada ifade var, Adli Tıp raporu var. Bunlar çıkmışlar olayın nasıl olmadığını ifade etmeye çalışıyorlar. O kadın başörtülü olmasaydı bu linç olur muydu? Bunu yapanların ilkeleri yok. Amaca ulaşmak için her yol meşru… Gerektiğinde Hz. Peygamberi Miraç’tan indirip kamyonete bindiriyorlar. Gezicilerle paralel örgütün patronu bir. Milli iradeye karşı birlikte operasyon yürütüyorlar. Biz bunları 28 Şubattaki manşetlerinden de tanırız. ‘Beceremiyorsunuz artık bırakın’ manşetini bu millet unutmayacak.

        "CHP VE MHP TABANI İTTİFAKTAN RAHATSIZ"

        30 Mart seçimlerine gümbür gümbür giriyoruz. 2011’deki oy oranımızın bütün anketlerde muhafaza edildiğini görüyoruz. Bu ittifaktan rahatsız olan CHP ve MHP’liler referandumda oy oranının yüzde 58’e kadar yükseltmesini sağlamıştır. Bu partilerin tabanı AK Parti’ye taşınacaktır. Bütün teşkilatımızın çok çalışması gerekiyor.

        İlk meydan mitingimizi Sivas’ta yapacağız. Pazar günü de Afyonkarahisar ve Kütahya mitinglerimizi yapacağız. Bu kirli darbe girişimini her kardeşimize anlatacağız.

        Geçtiğimiz hafta TBMM’de HSYK yasasının iyi niyetle ertelediğimiz maddelerin oylaması yapıldı. CHP, MHP ve BDP bir kez daha Genel Kurul salonunu terörize ettiler. Sonuçta çıka çıka 28 tane ret oyu çıktı. Niye Meclis’te yoksunuz. Yaptıkları şey şiddet. Karşılığını da bulunca feryat ediyorlar. Biz bu yasaların geçmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. O akşam arkadaşlarımın dik duruşları sebebiyle kendilerine teşekkür ediyorum.

        CHP’ye, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimize Allah sabır versin diyorum. Paralel yapı ve arkasına takılanlar tarafından çözüm süreci de hedef alındı. Hamd olsun benim Türk ve Kürt kardeşlerim de bu kışkırtmalara gelmiyor. Çatışmasız ortamda bir yılı geride bıraktık. Son bir yıldır can alınmıyor. Hiçbir taviz vermedik. Meşruiyetten bir nebze olsun ayrılmadık. Meselenin siyaset zemininde çözülmesi için samimi çaba sarfettik.

        “PARALEL ÇETE ÇÖKTÜĞÜNDE ENGEL KALMAYACAK”

        Türkiye’de demokratikleşmenin önündeki en büyük engeller çeteler olmuştur. Bu paralel çete de çöktüğünde demokrasinin önünde hiçbir engel kalmayacak.

        MİT mensubuna saldırının görüntüleri yayımlandı. Meselenin ne kadar ciddi olduğunu bu görüntüler ortaya koydu. Sadece AK Partililerin değil, diğer tüm kardeşlerimin bu görüntülere bakmasını istiyorum. Kimlerin kimlere talimat verdiği ortaya çıktığında milletim ihanetin derecesini daha iyi görecek. TSK’nın nezih yapısı farklı ama oraya da sızmışlar.

        Gezi olaylarında kendi kurdukları tuzağa kendileri düştüler. Günlerce peşine düştükleri palalının bir CHP organizasyonu olduğunu kendileri itiraf etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ