Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Taksim'de polis müdahalesi, Taksim Gezi Parkı kapatıldı, Taksim'de yolsuzluk protestosuna polis müdahalesi

        Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri alan polis Galatasaray Meydanı'nda yolsuzluk iddialarını protesto etmek için toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan 30 kişilik gruba müdahale etti. Öte yandan Ankara'da da yolsuzlukları protesto etmek için Kızılay'da toplanan göstericilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

        Polis sloganları atan ve Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba dağılmaları konusunda uyardı. Uyarılara rağmen meydanı terk etmeyen grubu polis kovalamaya başladı.

        Kovalamaca sonucu bazı eylemciler gözaltına alındı. Ara sokaklara kaçan eylemciler Sıraselviler Caddesi'nde tekrar toplandı. Eylemciler yola barikat kurdu ve ateş yaktı ve polise havai fişek ve taş attı.

        Bunun üzerine polis gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Kaçan eylemcilerden bazıları polis tarafından gözaltına alındı. Polisin Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Sıraselviler Caddesi ve ara sokaklardaki önlemi devam ediyor.

        ANKARA'DAKİ PROTESTODA AA FOTOMUHABİRİ YARALANDI

        Başkentte "yolsuzluk ve rüşvet iddiaları'' protestolarını takip eden AA yardımcı fotomuhabiri Özge Elif Kızıl, olaylar sırasında başına isabet eden soda şişesiyle yaralandı. Protestoların gerçekleştirildiği Kızılay'da görev yapan gazeteciler tarafından ambulansa bindirilen Kızıl, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

        Kızıl, sağ baş parmağından ve kafasından yaralandı. Kızıl'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        TFMD'DEN KINAMA: SERT MÜDAHALEYİ KINIYORUZ

        Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Kızılay'da eylem takip eden foto muhabirlerine karşı görevlilerin sert müdahalesini kınadıklarını bildirdi.

        Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan üst geçitte görev yapmak amacıyla bulunan ve amaçları kamuoyunu bilgilendirmek olan Reuters foto muhabiri Ümit Bektaş, Cumhuriyet Gazetesi foto muhabiri Necati Savaş, Anadolu Ajansı foto muhabiri Evrim Aydın ve Birgün gazetesi muhabiri Recep Yılmaz'ı "güvenlik güçlerinin coplarıyla darp etmesine ve polislerin gazetecileri hedef seçmesine" anlam verilemediği ifade edildi.

        Olaylar sırasında başına ve eline gelen cisimle yaralanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Özge Elif Kızıl'ında da tedavisinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Ankara Kızılay'da eylem takip eden foto muhabirlerine karşı görevlilerin sert müdahalesini kınıyoruz. Bir kez daha gazetecilerin kamuyu aydınlatma görevi yaptıklarını hatırlatıyoruz. Meslektaşlarımıza şiddet uygulayan görevliler hakkında gereken işlemlerin yapılmasını yetkililerden ivedi bir şekilde bekliyor ve konunun tarafımızdan takibinin bırakılmayacağını kamuoyuna duyuruyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ