Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cem Garipoğlu'nun ailesi Münevver'in ailesini bin TL'lik avukat borcu çıkarıp icraya verdi

        Güngör KARAKUŞ/HABERTÜRK

        Liseli Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu’nun ailesi, 1 milyon 287 bin TL tazminat kazanan Karabulut Ailesi’ni, mahkemenin reddettiği 750 bin liranın avukatlık ücreti olan 60 bin lirayı ödemediği gerekçesiyle icraya verdi. Münevver’in ailesi 60 bin lirayı ödeyemezse evlerine haciz gelecek.

        Sevgilisi Cem Garipoğlu’nun başını testereyle keserek öldürdüğü Münevver Karabulut’un ailesi, Küçükçekmece 5. Aile Mahkemesi’ne 2 milyon liralık manevi, 37 bin liralık da maddi tazminat davası açmıştı. Mahkeme, geçen yıl 8 Ekim’de verdiği kararında talep edilen manevi tazminat tutarının 750 bin lirasını reddederek, Garipoğlu Ailesi’nin Karabulut Ailesi’ne 1 milyon 250 bin lira manevi, 37 bin lira da maddi tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme ayrıca kararında Cem Garipoğlu ve Mehmet Nida Garipoğlu’nun davada avukatları bulunduğunu, reddedilen 750 bin TL’lik tutarın karşılığı olan toplam 60 bin TL olan avukatlık ücretinin Karabulut Ailesi’nden alınmasını karara bağladı

        AİLEYE TEK TEK İCRA TAKİBİ

        Bu kararın ardından da Cem Garipoğlu ile babası Mehmet Nida Garipoğlu, avukatlık ücretini tahsil etmek için Karabulut Ailesi’ne icra takibi başlattı. Küçükçekmece 4. İcra Müdürlüğü’nden aileye 3 gün önce 3 ayrı icra kâğıdı gönderildi. İcra takibinde baba Süreyya ve anne Nagihan Karabulut’tan 23’er bin, ağabey İbrahim Enver Karabulut’tan da 14 bin TL istendi. Tebligatta aileye istenilen paranın ödenmesi için 7 gün süre verildi. Karabulut Ailesi, 60 bin TL’lik avukatlık ücretini ödemedikleri takdirde evlerinde haciz işlemi yapılacak.

        TAZMİNAT MİKTARINI YARGITAY’A TAŞIDILAR

        Mahkemenin belirlediği 1milyon 287 TL’lik tazminat kararını, Garipoğlu Ailesi, ‘Fakirleştirir’ diyerek 110 bin TLmahkeme harcını yatırıp Yargıtay’a taşımıştı. Garipoğlu Ailesi avukatı aracılığıyla yaptığı temyiz başvurusunda,manevi tazminatmiktarının ciddi anlamda kendilerinde fakirleşme yaratacağını ve ödemelerininmümkün olmadığını belirtmişti.

        ‘HEM KIZIMI KATLETTİLER HEM İCRA GÖNDERİYORLAR’

        Kızının öldürülüşünün 5’inci yıldönümünde evlerine icra kâğıdı gönderildiğini söyleyen baba Süreyya Karabulut, “Kızımı katlettiler, hunharca ve vahşice bir cinayet işlediler. Bize bir taziye dahi iletmeksizin tazminat davasının reddedilen kısmının avukatlık ücretini icraya koyuyorlar. Kızımın ölüm yıldönümünde icra kâğıdı yolluyorlar. Eve de hacze gelecekler. Hem kızımı katlettiler hem de avukatlık ücreti için bizi icraya veriyorlar. Onları Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

        Mücevherlerin başında bekledi

        Bilirkişinin bankadaki incelemesi sırasında çekilen fotoğraflarda Chanel marka pırlanta kaplı saat, pırlantalarla kaplı yakut yüzük, inci kolye, pırlanta kaplı yüzük, küpe ve pırlanta taşlarla süslü madalyon yer aldı. Fotoğrafta Tülay Makbule Garipoğlu da mücevherlerin başında beklerken görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ