Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hava korsanı serbest bırakıldı,Ukraynalı Artem Kozlov tahliye edildi

        Sedef ŞENKAL DEMİR-AHT

        Pegasus Havayolları'na it Kharkov-İstanbul seferini yapan yolcu uçağını 7 Şubat'ta kaçırma girişiminde bulunan Artem Kozlov, Türkiye'de kalmak ve çalışmak istediğini söyleyince, adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edildi.

        Hakkında "Cebir tehdit veya hile kullanarak birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istenilen Kozlov, dün Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

        Savcı, Artem Kozlov'un yabancı uyruklu olması, Türkiye'de ikametgah sahibi olmaması ve yurt dışına kaçma şüphesinin bulunmasını gerekçe göstererek tutuklu kalmasını istedi. Bunun üzerine Kozlov hakimin "Türkiye'de nerede kalabilirsin?" sorusuna tercümanı aracılığıyla "Türkiye'de bir tanıdığım var. Burada bir ev kiralamayı düşünüyorum. Bu imkanım var. Ayrıca uçak akademisi ve internet ile alakalı bir bölüm bitirdim. Reklamcılık hususunda da bilgiliyim. Bu alanlarda Türkiye'de çalışabilirim" diye yanıt verdi.

        Hakim, Kozlov'un 'daha fazla tutuklu kalmasının telafisi mümkün olmayan zararlar doğuracağını ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığını' belirterek tahliye etti.

        3 aydır cezaevinde olan Kozlov hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve adli kontrol hükümleri getirildi. Buna göre Kozlov, haftanın 2 günü bildirdiği adrese en yakın karakola giderek imza atacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ