Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan’dan Köln, Ağrı ve Yalova’ya seçim seferleri, Başbakan'ın seçim seferleri başlıyor; Başbakan Yalova'ya gidiyor, Başbakan Almanya'ya gidiyor

        Başbakan Tayyip Erdoğan, 1 Haziran’da yapılacak Ağrı ve Yalova’daki yenileme seçimleri ile 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için meydanlara iniyor. Başbakan, cumartesi günü Almanya Köln’de gurbetçilerle buluşacak.

        Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun iptal ettiği ve 1 Haziran’da yenilenecek Yalova ve Ağrı seçimleri için bu illerde de miting yapacak. 25 Mayıs Pazar günü Yalova’da belediye başkanı adayı Yakup Koçal için oy isteyecek olan Erdoğan, 28 Mayıs Çarşamba günü ise Ağrı adayı Hasan Arslan için Cumhuriyet Meydanı’nda konuşacak.

        TRAFİK FELÇ OLACAK

        Alman polisi, Başbakan Erdoğan'ın Köln mitingi sırasında kent merkezinin büyük bölümünde trafiğin aksayacağı uyarısında bulundu.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs Cumartesi günü Almanya'nın Köln kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından organize edilen mitinge katılacak. Aynı gün kentte çok sayıda protesto gösterisi düzenlenmesi beklenirken Köln polisi, bir harita yayınlayarak gösterilerin güzergahını bildirip, o gün kent merkezinin büyük bölümünde trafiğin aksayacağı uyarısında bulundu.

        Köln Polisi tarafından yapılan açıklamada, 24 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan'ın katılacağı mitingin yanı sıra protesto gösterileri için de çok sayıda başvuru yapıldığı belirtildi. Açıklamaya göre, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) düzenleyeceği protesto gösterisi saat 13.00'de Ebertplatz'dan başlayacak. Grup daha sonra Ring Caddesi, Rudolfplatz ve Aachener Caddesi üzerinden İnnere Kanalstrasse ile Schmalbeinstrasse arasındaki yeşil alan kadar yürüyecek. Burada ise miting yapılacak.

        MOTOSİKLETLİ GRUP PROTESTO TURU ATACAK

        Saat 12.00'de ise motosikletli bir grup, kent merkezinde protesto turu atacak. Motosikletli grubun izleyeceği güzergah ise şöyle:

        Rheinparkweg - Auenweg - Mindener Straße - Deutzer Brücke - Augustinerstraße - Pipinstraße - Cäcilienstraße - Nord-Süd-Fahrt - Tunisstraße - Ursulastraße - Maximinenstraße - Breslauer Platz - Goldgasse - Konrad-Adenauer-Ufer - Am Leystapel - Holzmarkt - Bayenstraße - Ubierring - Chlodwigplatz - Karolingerring - Sachsenring - Barbarossaplatz - Hohenstaufenring - Rudolfplatz - Hohenzollernring - Friesenplatz - Kaiser-Wilhelm-Ring - Hansaring - Am Kümpchenshof - Maybachstraße - Erftstraße -Subbelrather Straße - Innere Kanalstraße - Auffahrt Zoobrücke - Zoobrücke - Abfahrt Pfälzischer Ring - Messekreisel - L 188 - Opladener Straße - Auenweg - Rheinparkweg.

        POLİS BARIŞÇIL GÖSTERİLER BEKLİYOR

        Köln polisi, gerek protesto gösterilerine gerekse Lanxess Arena'daki mitinge binlerce kişinin katılmasının beklendiğini bildirdi. Polisin açıklamasında 24 Mayıs'ta, toplantı ve gösteri yürüyüşü temel hakkının garanti altında olacağı vurgulandı. Köln polisi, gösterilerin barışçıl, yasalara uygun ve şiddetsiz geçmesini bekliyor. Gösterilerle ilgili sorusu olanlar veya sorun yaşayanlar Köln polisine 0221/2295555 numaralı telefondan başvurabilecekler.

        GÖSTERİLER VE SAATLERİ

        Başbakan Erdoğan'nın katılacağı ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından organize edilen miting ise saat 14.00'de Lanxess Arena'da başlayacak.

        Protesto gösterisi yapacak gruplar ve saatleri ise şöyle:

        Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (13.00- 18.30), Partei der Vernunft (09.00- 01.00), Pro- Köln (15.00'den itibaren), Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Grubu (16.00-19.00), Sol Parti (10.00- 13.00), Pro-NRW (11.00- 16.00), Für sauberen Fussball und Gerechtigkeit (11.30- 15.00), Occupy- Protest Camp (10.00- 21.00) ve Biker gegen Intoleranz im Strassenverkehr (12.00- 14.00).

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ