Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Okmeydanı'nda polis müdahalesi, Okmeydanı'nda çatışma, Okmeydanı'nda karışıklık, Okmeydanı'nda gerginlik,Okmeydanı'nda polis müdahalesi,Okmeydanı'nda gergin gece

        Okmeydanı'nda göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 7'si polis 9 kişi, çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

        Olayın ardından, yaralanan polis memurlarından Ebubekir Öğütçüoğlu Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Baki Aslan, Hasan Baykan ve Turgut Güney Vakıf Gureba Hastanesi, Kadri Gençkaya ise Kasımpaşa Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Yaralanan bir polis memurunun ismi öğrenilemezken, Vecdi Poyraz adlı polis memuru da çevredeki bir hastaneye götürüldü.

        Olayda Mesut Dalkılıç'la birlikte yaralanan 49 yaşındaki Akan Yücel adlı vatandaşın ise durumunun ağır olduğu ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındığı öğrenildi.

        Okmeydanı'nda izinsiz gösterinin sürdüğü bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi.

        İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda polise yönelik el yapımı parça tesirli bombalı saldırıda, biri ağır olmak üzere 2 vatandaşla 7 polisin yaralandığını bildirdi.

        Vali Mutlu, Okmeydanı'nda yaşanan olaylara ilişkin, twitter hesabından bir açıklama yaptı.

        Mutlu, twitter mesajında, "Bu gece Okmeydanı'nda polise yönelik el yapımı parça tesirli bombalı saldırıda, biri ağır 2 vatandaşımız ve 7 polisimiz yaralanmıştır" ifadesini kullandı.

        EMNİYETTEN AÇIKLAMA

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, Okmeydanı'nda bu gece meydana gelen olaylarla ilgili iki açıklama yapıldı. Emniyet'in ilk açıklaması şöyle: "Okmeydanı'nda sabah saatlerinde bir vatandaşımızın yaralanmasını provoke etmeye çalışan şahıslar üzerinde yapılan uygulamada 2 adet pompalı tüfek ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir.

        Yine akşam saatlerinde Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerine yönelik el yapımı parça tesirli 3 adet el bombası atılmış, 1'i ağır olmak üzere 2 vatandaş, 1 emniyet müdürü ve 6 polis memuru yaralanmıştır."

        Yapılan ikinci açıklama ise şöyle: "Okmeydanı'nda devam eden olaylarla ilgili olarak polise yapılan silahlı saldırıda 1 polis memuru daha ayağından yaralanmış olup; hastanede tedavisi devam etmektedir."

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ