Gülistan Doku soruşturmasında 5'inci dalga: 10 gözaltı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bugün 5'inci dalga operasyon gerçekleştirildi ve 10 şüpheli gözaltına alındı" dedi
Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun Tunceli'de 5 Ocak 2020'de kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 10 şüpheli daha gözaltına alındı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek X hesabından yaptığı açıklamada, iki soruşturmada yeni gelişmeler yaşandığını duyurdu.
Bakan Gürlek, "Adalet ve İçişleri Bakanlıklarımızın güçlü koordinasyonu; Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızın etkin iş birliğiyle faili meçhul suçları aydınlatmaya devam ediyoruz. Güncel teknolojik imkânlar ve elde edilen yeni deliller ışığında bugün iki önemli dosyada daha kritik gelişmelere ulaştık" dedi.
GÜLİSTAN DOKU'DA 5'İNCİ DALGA: 10 GÖZALTI
Adalet Bakanı Gürlek, Tunceli'de 2020 yılında kaybolan Gülistan Doku soruşturmasında 5'inci dalga operasyonunda 10 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Gürlek şu ifadeleri kullandı:
"Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızın koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında bugün 5. dalga operasyon gerçekleştirildi ve 10 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturmada; Gülistan’ın son görüldüğü köprü ve zaman dilimine ilişkin PTS ve iletişim kayıtlarında yeni bulgulara, kaybolmasının ardından Doku'nun Instagram hesabına gerçekleştirilen şüpheli erişim/işlemlere ve su altı arama çalışmalarına ilişkin dikkat çekici tespitlere ulaşıldı.
Adli makamlardan gizlendiği belirlenen dalgıç defterindeki kayıtlarla resmî arama tutanaklarının uyuşmadığı tespit edildi. Gülistan’a ait bazı kişisel eşyaların, intihar ihtimalini destekleyen bir görüntü oluşturmak amacıyla su altına sonradan yerleştirilmiş olabileceğine ilişkin bulgulara ulaşıldı."
DEDE BALTACI CİNAYETİNDE 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI,1 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE
Bakan Gürlek, 18 yıldır faili belirlenemeyen Dede Baltacı cinayetinde de 4 şüphelinin tutuklandığını, 1 şüphelinin cezaevinde olduğunu söyledi. Bakan Gürlek soruşturmaya ilişkin şu bilgileri paylaştı:
"İkinci önemli gelişmesi ise 18 yıldır faili belirlenemeyen Dede Baltacı cinayetinde yaşandı. 2008 yılında Şereflikoçhisar’da ölü bulunan Baltacı’nın dosyası, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Şereflikoçhisar İlçe Jandarma Komutanlığımızın yürüttüğü çalışmalarla yeniden incelendi.
Daraltılmış baz çalışması, HTS kayıtları, Adli Tıp raporu ve bu verilerle uyumlu tanık beyanı sonucunda cinayetin failleri olduğu değerlendirilen 5 şüpheli tespit edildi. Gerçekleştirilen operasyonun ardından F.K., R.K., A.Ö. ve F.E. tutuklandı; cezaevinde bulunan M.K. hakkında ise adli kontrol kararı verildi."