Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Başbakan Kobakhidze'nin, ülkenin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım müzakerelerinin 2028'e kadar askıya alınmasına yönelik kararı nedeniyle dün gece başlayan protesto gösterisi devam ediyor.

Bazı göstericiler parlamentonun ön kapısını korumak için kurulan çelik bariyerine farklı eşyalarla vurarak zarar vermeye çalışırken binanın bir tarafını kuşatmaya çalışan göstericiler ile polis arasında arbedeler yaşandı.

AA'nın haberine göre; Gürcistan İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik güçleri göstericilere önce tazyikli su ile müdahale etti.

Göstericilerin de farklı eşyalar atarak karşılık vermesi sonucu güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazı da kullanmaya başladı.

Polisin müdahalesi üzerine geri çekilen göstericiler, parlamento binasına yakın Şota Rustaveli Caddesi'ni trafiğe kapatarak barikatlar kurdu.

Yerel basına göre olaylarda birkaç kişi gözaltına alındı.

Polis ile göstericiler arasındaki arbede Şota Rustaveli Caddesi'nde devam ediyor.

AB'YE KATILIM MÜZAKERELERİNİN 2028'E KADAR GÜNDEME ALINMAMASI KARARI

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, 28 Kasım'da yaptığı açıklamada, AB ile üyelik müzakerelerinin başlatılması konusunu 2028'e kadar gündeme getirmeyeceklerine yönelik karar aldıklarını duyurmuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ