Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Annesinin yoğun ısrarı ile üniversitede uluslararası ilişkiler okuduktan sonra içindeki oyunculuk aşkı ağır basan Zeynep Koltuk, 2007'de TRT'de "Bir Başka Ankara" programını sundu.  "Kod Adı Kaos" adlı dizide, genç ve güzel bir iş kadınını, "Bizim Evin Halleri" dizisinde de Neva karakterini canlandırdı. Şu sıralar Adanalı dizisinde Maria karakteri ile seyirci karşısına çıkan Zeynep Koltuk bir taraftan da oyunculuk eğitimi almaya devam ediyor. Ankara-İstanbul arasında mekik dokuyan güzel oyuncu aynı zamanda geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden, Türkiye’de bundan tam 21 yıl önce ilk F-16  uçağını test eden ve 521 uçağın test uçuşunu yaparak bu alanda dünya rekoru kıran Şener Koltuk’un kızı. "Babamla gurur duyuyorum" diyen Zeynep Koltuk oyunculuk macerasını ve Kapalıçarşı dizisinde rol alan sevgilisi Tolga Tekin’le olan ilişkisini tüm samimiyetiyle anlattı..

YASEMİN ATEŞ VE SELİN PARATUTMAZ'IN RÖPORTAJI / HABERTURK.COM

-Uluslararası ilişkiler okudunuz. Oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu?

Benim annem oyuncu. Oyunculuk benim zaten çok istediği bir meslekti. Ama annem , "Kızım oyunculukta para yok, bir mesleğin olsun" diyordu hep. Ben de hadi istiyorsunuz madem dedim ve uluslararası ilişkiler okudum. Okul bitti diplomamı anneme verdim. Ve oyunculuğa başladım.

-Televizyon kariyerinize sunuculukla başlamışsınız.

Evet ilk olarak TRT'de sunuculuk yaptım. Daha sonra oyunculuğa geçtim. Aklıma yatan bir proje olursa sunuculuğa da devam edebilirim. Sunuculuk ve oyunculuğu aynı anda götürebilirim.

-Babanız ilk F-16’nın efsane pilotu Şener Koltuk.  Kendisinden ‘göklerin kahramanı’ diye bahsediyorlar. Bu nasıl bir duygu?

Gurur duyuyorum. Çocukluğum onunla hava atmakla geçti.

-Babanızın mesleğinden hiç etkilenmediniz mi?

Heralde etkilenirdim ama babam beni uzaklaştırdı. "Bir eve iki deli yeter" derdi hep. Aslında çok garip babamın yükseklik korkusu vardır benim. O yüzden benim de hiç uçmamı istemezdi. Kendisi de çok riskli bir iş yaptığının farkındaydı ama adrenalinden çok haz alırdı. Babam beni yanaştırmayınca benim de pek hevesim kalmadı. Özenirim diye yaklaştırmazdı. Fabrikadan çıkmış bir uçağa ilk kez binmek büyük cesaret.

-Adanalı dizisinde Maria karakterini canlandırıyorsunuz. Diziye nasıl dahil oldunuz?

Aslında Adanalı dizisine başka bir rol için gelmiştim.  Ama o dönem Bizim Evin Halleri'nde de rol aldığım için zaman sorunum olacaktı. O yüzden başka bir rolde oynayamayacağımı söyledim. Yapımcımız beni ekranda daha önceden de izliyormuş. Beraber çalışmak istediklerini söylediler. Ben de kendileriyle çalışmayı çok istediğimi ama vakit ayıramayacağımı söyledim. 'Gel haftada bir gün ayarlarız' derken böyle başladı Adanalı macerası. Daha sonra Bizim Evin Halleri bitti. Şimdi daha iyi vakit ayırabiliyorum.

-Adanalı'da Yunanlı bir karakteri canlandırıyorsunuz. Bu rol için herhangi bir hazırlığınız oldu mu?

Sette Maria diye bir arkadaşımız var.  Sağolsun bana çok yardımcı oluyor. Gerek dil konusunda gerekse işte Yunanlılar böyle davranır gibi önerilerde bulunuyor. Yani sosyal hayat anlamında ve dil anlamında bayağı bir desteği oluyor.

- Son zamanlarda dizideki rolünüz arttı gibi.

Rahatsızlık geçirdim. O da karakteri etkiledi. Geçen sene dış çekimlerde zatürre oldum. Ciğerlerime sıçradı. 3 hafta kadar hastanede yattım. Tabi bu da rolü etkiledi,  3-4 hafta oynayamadım. Sağolsunlar bu konuda da çok destek oldular bana. Ama bu sezon daha da arttı rolüm.

-Oktay Kaynarca'nın sevgilisi rolündesiniz. Aranız nasıl, Oktay Bey sette nasıl birisi?

Oktay Bey profesyonel ve Türk halkının sevdiği bir oyuncu. Sette çok keyifli. Anlaşamadığım kimse yok. Yoğun çalışmamıza rağmen herkes güleryüzlü. Buna Oktay Bey de Mehmet Akif Bey de dahil herkes öyle.

-Televizyon dışında projeleriniz var mı?

Bu sezon değerlendirdiğim iki proje var. İkisi de Atatürk hakkında belgesel niteliğinde projeler.

-Bir projeyi kabul ederken nelere dikkat edersiniz?

Türkan Şoray kanunları benim için de geçerli. İnanmadığım bir projede rol almam. Çok aşırıya kaçmak istemem. Televizyon ekranlarında çocukların ailelerinin rahatça izlediği, baktığında rahatsız olmadıkları projelerde yer almak istiyorum. Bu sinema için de geçerli. Yanlış anlaşılmasın burada cesur sahneler olan filmlere lafım yok ama ailelerin çocukları ile gittiğinde rahatça izlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Ben de ileride çocuklarımla gittiğimde aman çocuklarımın çekindiği şeyler var mı bu projede diye düşünmek istemem açıkcası.

-Gelecek projelerde en çok bu konuya dikkat ediceksiniz anlaşılan.

Ben Türkiye'de inanmıyoruz bazı şeylere. Sevişmekmiş soyunmakmış bunlar sadece reyting için yapılıyor. Bunlara hiç gerek yok. Özellikle dizilerde. Artık çocuklar geç saatlerde bile oturup televizyon izliyorlar. Aslında bu sahneleri daha farklı bir illüzyon ile de çekebilirsiniz. Sanki öpüşüyormuş gibi. Bir takım şeyler bana gereksiz geliyor. Reyting için reklam için yapıldığını düşnüyorum. Beni o şekilde bir sahneye inandıramazlar.

-Kapalıçarşı dizisinde 'Mustafa' karakterini canlandıran Tolga Tekin’le birliktesiniz. İlişkiniz nasıl başladı?

ZEYNEP KOLTUK VE TOLGA TEKİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Evet. Bizim Evin Halleri adlı dizide karı-kocayı canlandırıyorduk. O zamanlar çok yakın iki dosttuk. Ben o dizide eski bir karakterine üzerine gelmiştim. Partnerim olarak bana çok destek oldu. Gerek oyunculuk gerekse normal hayatta desteğini çok gördüm. Zor dönemleri birlikte atlattık.  Ben o dönem babamı kaybettim. Sette zorlandığım zamanlarda tüm arkadaşlarım gibi Tolga da bana çok destek verdi. Sonra Bizim Evin Halleri bitince Adanalı dizisinde rol almaya başladım. Sürekli seyahatlerim oluyordu Ankara-İstanbul arası.  Bu seyahatler sırasında bende o da birbirimizi özlediğimizi ve aslında sadece arkadaş olmadığımızı anladık. Sonra arkadaşlığımız aşka dönüştü.

-İkinizin de aynı sektörde olması zor olmuyor mu? Kıskançlık oluyor mu?

Zaten Tolga ile yoğun olduğumuz için görüşemiyoruz bile. Tolga'dan önce benim kurallarım var. Ben hep ailem beni izlediği zaman gurur duysun isterim yaptığım işle. Kimsenin Zeynep neden böyle bir projede yer almış demesini istemem. Benim öyle bir anda patlamak gibi bir derdim de yok. Yaşım genç. Okulum bitsin önce.

-İşiniz dışında kameralardan uzak bir yaşantınız var. Bu sizin tercihiniz mi?

Evet kendim tercih ediyorum. Pek İstanbul'da da değilim aslında. Ankara'da okulum. Setten çıkıp Ankara'ya okuluma gidiyorum.  Bazen hafta sonlarını İstanbul'da geçirdiğim zamanlar da oluyor. Tolga ile kameraların olduğu yerlere pek gitmiyoruz.  Ama kameralardan kaçmak gibi bir durumda söz konusu değil. Özellikle yakalanmak istemem ama kaçmam da. Aman çekmeyin olayı bana çok saçma geliyor. Bu camiada saman alevi gibi parlayıp sönmekte var.

-Evlilik düşünüyor musunuz?

Her geç kız gibi tabii ki ben de artık evliliği düşünüyorum. Bazen kendimi gelinlikle falan hayal ediyorum. Geçen Adanalı'nın çekimlerinde rol gereği giydim ve çok yakıştırdım kendime. Aile kurmayı çok istiyorum. Tabi insan bunu sevdiğiyle birlikte yapmak ister. Teklif gelirse belki düşünürüm. Neden olmasın.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME