Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu sorusu cevabı 3 Temmuz! Yıldızlararası filmindeki kara deliğin ismi nedir? 12.30 Hadi ipucu

        Hadi ipucu sorusu bugünkü 12.30'daki Hadi için yayınlandı. Hadi ipucu sorusunda "Yıldızlararası filmindeki kara deliğin ismi nedir?" sorusu işaret edildi. Hadi Google Play ve Apple Store üzerinden indirilen uygulama ile oynanıyor. Hadi'de son soruyu bilen kişiler arasında büyük ödül eşit şekilde bölüştürülüyor. Peki Christopher Nolan'ın yönettiği Yıldızlararası filmindeki kara deliğin ismi nedir? İşte 3 Temmuz Hadi ipucu sorusu cevabı...

        HADİ İPUCU SORUSU - 3 TEMMUZ

        BtcTurk ile hadi1000 bugün 12:30'da! Bugünkü ipucumuz Christopher Nolan tarafından yönetilen, 2014 yılının en çok ses getiren filmlerinden biri olan "Yıldızlararası" ile ilgili sevgili hadiciler. Filmde Cooper karakteri ve diğer bilim insanları, devasa bir kara delikten geçerek bir başka evrene seyahat ediyor. Sizce bu kara deliğin ismi nedir?

        https://www.instagram.com/p/Bzck0A2JZ4U/
        REKLAM

        HADİ İPUCU CEVABI: SOLUCANKARADELİĞİ - GARGANTUA

        YILDIZLARARASI FİLMİ HAKKINDA

        Yıldızlararası (İngilizce: Interstellar), Christopher Nolan tarafından yönetilen epik bilim kurgu türündeki 2014 yapımı ABD filmi. Başrollerinde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Michael Caine yer almaktadır. Filmde bir grup astronotun bir solucandeliğinden geçerek insanların yaşayabileceği yeni bir yer arayışı konu edilmektedir.

        Yakın bir gelecekte, tahıl ürünlerinin ölmesine neden olan bir küf yüzünden medeniyet gerileyerek tarım toplumu seviyesine düşmüştür. Eski bir NASA pilotu olan Cooper ailesi ile birlikte bir tarla işletmektedir. Cooper'ın 10 yaşında olan kızı Murph odasında bir hayaletin kendisi ile iletişim kurduğunu düşünmektedir. Sonrasında Murph'un hayaletinin gönderdiği bilinmeyen istihbaratın yerçekimsel dalga kullanarak kodlandığını keşfederler. Tozlar üstünde kalan ikili sistemde yazılı koordinat Cooper ve kızını NASA'nın gizli bir üssündeki Profesör John Brand'e yönlendirir. Profesör Brand'in "Onlar" dediği, uzaylı bir zekânın Satürn yakınında bir solucan deliğini açtığını, bariz bir şekilde başka bir galaksiye geçerek yaşanabilir yeni bir gezegen bulmamız için bir umut verdiklerini söyler. NASA'nın “Lazarus görevleri” dev kara delik olan Gargantua yörüngesinde üç adet potansiyel yaşanabilir gezegen tanımlamıştır; Miller, Edmund ve Mann gezegenler isimlerini keşif için giden astronotlardan almıştır. Cooper'ın pilotluğunu yaptığı Endurance uzay aracı ile beraberindeki astronotların görevi bu gezegenlerdeki uzay istasyonlarından gelen veriye dayanarak hangi gezegenin yaşanabilir olduğunu araştırmaktır. Aslında her şey bir döngüden ibarettir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ