Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Haftanın kültür ve sanat etkinlikleri (2-10 Temmuz 2022)

        Her gün geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapan İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya gibi kentler bu hafta da yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konserlere, sergilere, oyunlara ve performanslara sahne olacak.

        İşte 4-10 Temmuz aralığında gerçekleşecek kültür sanat etkinlikleri...

        KONSER

        KURUÇEŞME’DE AÇIK HAVA KONSERLERİ…

        Kuruçeşme Açıkhava Konserleri, bu sene de müzikseverleri sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor! Açıkhava konserleri programı şu şekilde:

        Serdar Ortaç -4 Temmuz

        Hakan Altun - 6 Temmuz

        Muazzez Ersoy -7 Temmuz

        REKLAM

        Fotoğraf: İHA

        CHRIS POTTER, ZAKIR HUSSAIN, DAVE HOLLAND CROSSCURRENTS TRIO

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu vizyonunu Harbiye Açık Hava Sahnesi’ne taşıyor. CRR, çağdaş cazın üç dev isminden oluşan Crosscurrents Trio’yu, 9 Temmuz’da Harbiye Açık Hava Sahnesi’nde ağırlıyor.

        Dünya müziğiyle cazı harmanlayan tabla üstadı Zakir Hussain, DownBeat tarafından “Gezegenin en çok incelenen ve taklit edilen saksofoncusu” ilan edilen Chris Potter ve bas gitarist ve besteci Dave Holland Cross Currents Trio olarakkeyifli bir akşam vaat ediyor.

        ALAÇATI YAZ KONSERLERİ

        Hayal Kahvesi Alaçatı Yaz konserleri; 9 Temmuz’da Ayta Sözeri’yi, 6 Temmuz’da Rubato’yu, 7 Temmuz’da Ümit Besen ile Pamela’yı, 8 Temmuz’da Sakiler’i, 10 Temmuz’da Haktan’ı sevenleriyle buluşturuyor.

        DUMAN

        Rock müziğin sevilen grubu Duman, sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor... Grup, 6 Temmuz'da Altınoluk Amfi Tiyatro’da, 10 Temmuz'da Marmaris Amfi Tiyatro’dahayranlarını coşturacak.

        Fotoğraf: AA

        REKLAM

        Fotoğraf: AP

        BODRUM ANTİK TİYATROSU

        Bodrum-Turgutreis yolu üzerinde yer alan Bodrum Antik Tiyatrosu, 1960’larda geçirdiği restorasyondan sonra birçok festivale ev sahipliği yapıyor. Antik tiyatro, 6 Temmuz’da Levent Yüksel’i, 7 Temmuz’da Yüzyüzeyken Konuşuruz’u, 8 Temmuz’da Mabel Matiz’i, 9 Temmuz’da Buray’ı, 10 Temmuz’da Sertab Erener’i misafir ediyor.

        FAZIL SAY

        Fazıl Say & Bülent Evcil, 5 Temmuz’da Enka Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda sizlerle...

        REKLAM

        Fotoğraf: AA

        SELDA BAĞCAN

        Selda Bağcan, 10 Temmuz’da Marmaris-Datça yolu üzerinde bulunan Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda, şarkılarını seslendirecek.

        Fotoğraf: İHA

        REKLAM

        SİNEMA, TİYATRO VE GÖSTERİ

        AYVALIK AÇIK HAVA FİLM GECELERİ

        Ayvalık Açık Hava Film Geceleri, 8 - 17 Temmuz tarihleri arasında sinema severlerle buluşuyor. Seyir Derneği tarafından 8-17 Temmuz tarihleri arasında Ayvalık Belediyesi’nin yeni binasının bahçesinde düzenlenen Ayvalık Açık Hava Film Geceleri’nde yılın önemli filmleri gösterilecek.

        YASEMİN SAKALLIOĞLU’NDAN YAZ TURNESİ

        Yasemin Sakallıoğlu 2 sezondur kapalı gişeye sahnelenen ”Doğru Koca Nasıl Seçilir” isimli gösterisiyle turneye çıktı. Genç komedyen; aile bağları, kadın erkek ilişkileri ve bu ilişkilerin psikolojik etkilerini çeşitli tiplemelerinden yardım alarak esprili bir dille aktarıyor. Program ise şu şekilde:

        9 Temmuz

        Ayvalık Amfitiyatro, Balıkesir

        10 Temmuz

        Altınoluk Amfi Tiyatro, Balıkesir

        REKLAM

        Fotoğraf: DHA

        KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU’UNDA ÜÇÜNCÜ SEZON

        KüçükÇiftlik Park’ın hayata geçirdiği KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda üçüncü sezon başlıyor! Bahçe tiyatrosunda 6 Temmuz’daSamanyolu’nu Bilir Misiniz?, 7 Temmuz’da Sevgili Arsız Ölüm Dirmit oyunları sahnelenecek.

        BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ, 1 Temmuz - 30 Eylül

        Yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları konu alan Bir Delinin Hatıra Defteri, Erdal Beşikçioğlu’nun muhteşem performansıyla izleyiciylebuluşmaya devam ediyor. Oyun, 5 Temmuz’da Derince Belediyesi Gösteri Merkezi’nde olacak.

        REKLAM

        Fotoğraf: AA

        BİR BABA HAMLET

        Beş asır devirmiş, tarihte kim bilir kaç kişinin derisinin altına işlemiş, ruhunu beslemiş Hamlet’i kalbinize gömün. Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir temsili de aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü tüm bu safsatadan ortaya sadece Bir Baba Hamlet çıkıyor. Şevket Çoruh ile Günay Karacaoğlu’nun damakta kalan oyunculuğu ve Emrah Eren yönetmenliğiyle Bir Baba Hamlet,6 Temmuz Selamiçeşme’de!

        Fotoğraf: İHA

        BU HAFTA VİZYONA GİREN FİLMLER

        Türkiye sinema salonlarında bu hafta dördü yerli, 7 film vizyona giriyor.

        - Umut Ertek’in yönettiği Aşkın Gönül Yazısı, dram ve romantik film sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

        - ABD yapımı bilim kurgu filmi Yang’dan Sonra filmi, robot çocukların yatılı bebek bakıcıları olarak satın alınabildiği bir dünyayı ve küçük kız kardeşinin kültürel mirasını öğrenmesine yardımcı olmak için programlanan robot Yang’ın hayatını kurtarmaya çalışan ailesinin yaşadıklarını işliyor.

        - Cüneyt İnay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Evlat Olsa Sevilmez, ölümcül bir hastalığa yakalanan annesinin son isteği olarak evlenmesini tavsiye ettiği vurdumduymaz Samet’in evlilik arayışını anlatıyor.

        - Avustralya yapımı Bir Kızla Tanıştım, müzisyen Devon’ın tanıştığı anda aşık olduğu Lucy’yi bulabilmek için onun peşinden Avustralya’ya gitmesini ve onu arayışını ele alıyor.

        - Animasyon türünü sevenlerin ilgisini çekmeye aday Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi, Despicable Me serisiyle popüler kültürde yer edinen Minyonlar’ın ikinci halkası olarak seyircinin beğenisine sunuluyor.

        - Ayrıca Emre Pala’nın yönettiği Zir-i Cin ile Ahmet Yaşar Gümüş'ün yönettiği Kahran, korku ve gerilim tutkunlarını sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

        REKLAM

        MÜZE, SERGİ

        ARA GÜLER KIYININ HAFIZASI SERGİSİ

        Ara Güler arşivinden ilk kez bir araya getirilen 28 adet renkli fotoğraf seçkisi, ilhamını İstanbul ile özdeşleşen Boğaz ve kıyılarından alarak gündelik hayatın içinden farklı anlara ışık tutuyor. Ara Güler Kıyının Hafızası Sergisi Galataport İstanbul’un tarihi 1911 yılına kadar uzanan en eski binası Paket Postanesi’nde Zemin ve 1. Kat’ta ücretsiz olarak misafirleriyle buluşuyor.

        REKLAM

        Fotoğraf: AA

        250'Yİ AŞKIN İSTİKLAL MADALYASI BİR ARADA

        Türkiye İş Bankası Müzesi, Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer sergisiyle Milli Mücadele destanını hafızalarımızda yeniden canlandırıyor. 250’yi aşkın İstiklal Madalyası’nın da bir arada sunulduğu sergi,ücretsiz gezilebiliyor.

        REKLAM

        DAVID HOCKNEY İLE BAHARIN GELİŞİ

        Sakıp Sabancı Müzesi, Akbank iş birliğiyle 20. ve 21. yüzyılın en ilham verici sanatçılarından David Hockney’nin Baharın Gelişi, Normandiya, 2020 sergisine 29 Temmuz’a kadar ev sahipliği yapıyor.

        REKLAM

        Fotoğraf: AA

        LORENZO MARİOTTİ

        İtalyan ressam Lorenzo Mariotti’nin Deniz ve Ötesi isimli kişisel sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde açıldı. Denizcilik konusundaki uzmanlığını tablolara aktaran Mariotti’nin yağlı boya eserleri 11 Eylül 2022’ye kadar görülebilecek.

        REKLAM

        Fotoğraf: AA

        RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ: MÜZEDE YAZ ETKİNLİKLERİ

        Rahmi M. Koç Müzesi, müzede yaz etkinlikleri kapsamında çocuklara keyifli bir yaz programı sunuyor. Her gün farklı bir atölye deneyiminin yaşandığı atölyede çocuklar, kimi zaman bir heykeltraş, kimi zaman bir ressam, kimi zaman da bir astronom olacaklar. Sanat ve bilimle harmanlanmış Müzede Yaz Etkinlikleri’nde sanat, biyoloji, tasarım, boyama, bitki, matematik, enerji, astronomi, heykel, kukla, robot ve elektrik gibi içeriklerle çocuklar, iletişim kurabilme, sosyal becerilerini geliştirebilme olanağının yanı sıra yaparak, yaşayarak öğrenmenin keyfine varacaklar.

        5 Temmuz

        5-7 Yaş Dünya Bebekleri Sergisi Eğitim Etkinliği

        7 Temmuz

        5-7 Yaş Heykel Atölyesi - Konuşan Heykeller

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ