Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

The Jerusalem Post gazetesine konuşan müzakerelere ilişkin bilgi sahibi İsrailli bir kaynak, Hamas'ın ateşkes ve esir takası müzakerelerinin devamı için insani yardım girişini şart koştuğunu söyledi.

Hamas'ın insani yardım girişi talebini arabulucu ülkelere ilettiği aktarıldı.

İsrail, uyguladığı ablukayla büyük bir insanlık felaketine ve açlıktan ölümlere yol açtığı Gazze Şeridi'nde, uluslararası baskı nedeniyle insani yardım girişi için bazı adımlar atacağını öne sürmüştü.

Haberi Görüntüle

Tel Aviv yönetimi baskılar karşısında Gazze'ye "sınırlı miktarda" insani yardım girişine izin verilmesi kararı alırken, Birleşmiş Milletler (BM) açlığın durdurulması için bölgeye günlük 550 tır insani yardımın girmesi gerektiğini vurguluyor.

GAZZE "AÇLIKTAN" ÖLÜYOR

İsrail'in saldırıları ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı kuşatması altındaki Gazze Şeridi, açlığın yayıldığı, su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor.

Gazze Şeridi'ndeki kıtlık nedeniyle ölen Filistinlilerin sayısı günden güne artmaya devam ediyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi’nde açlık nedeniyle 93'ü çocuk 180 kişi hayatını kaybetti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ