Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Harry Potter ve Sırlar Odası oyuncuları kimlerdir? Harry Potter ve Sırlar Odası konusu nedir?

        J. K. Rowling'in 1998 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan filmin senaryosu Steve Kloves tarafından yazılırken yapımcılığı David Heyman tarafından üstlenildi. 2001 yapımı Harry Potter ve Felsefe Taşı filminin devamı ve Harry Potter film serisinin ikinci filmi olan filmde, Harry Potter'ın Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndaki ikinci yılında Salazar Slytherin'in vârisinin Sırlar Odası'nı açması ve okuldakileri taşlaştıran bir canavarı serbest bırakması konu edilmektedir. Filmin başrollerinde Harry Potter rolüyle Daniel Radcliffe, Ron Weasley rolüyle Rupert Grint ve Hermione Granger rolüyle Emma Watson yer alırken aynı yıl ölen Richard Harris, son kez Profesör Albus Dumbledore rölünü üstlendi.

        REKLAM

        HARRY POTTER VE SIRLAR ODASI KONUSU

        Harry Potter, yazı Hogwarts'taki arkadaşlarından hiç mektup almadan Dursley ailesinin yanında geçirir. Odasında karşısına çıkan ev cini Dobby, kendisini Hogwarts'ın tehlikeli olduğu ve okula dönmemesi konusunda uyarır. Harry'nin karşı çıkması üzerine ona gönderilen mektuplara el koyduğunu itiraf eder ve onu zor durumda bırakmak için salondaki pastayı yere düşürür. Dursleyler Harry'yi odasına kilitler, ancak Ron Weasley ve ikiz ağabeyleri Fred ve George, babalarının uçan arabasıyla onu kurtarırlar.

        Okul alışverişi sırasında Harry ve Weasleyler, Rubeus Hagrid ve Hermione Granger ile karşılaşırlar. Hep birlikte karanlık sanatlara karşı savunma dersinin hocası olacağını açıklayan ünlü büyücü Gilderoy Lockhart'ın imza gününe katılırlar. Harry, Draco Malfoy ile karşılaştığında Malfoy'un babası Lucius ile tanışır. Bu sırada Lucius'ın Ginny Weasley'nin eşyalarının arasına gizlice bir kitap bıraktığını görür ancak bundan kimseye bahsetmez. Harry ve Ron, Peron 9¾'ten içeri giremeyince Hogwarts'a uçan arabayla giderler. Vardıklarında arabayı Şamarcı Söğüt'e çarparlar ve Ron'un asası kırılır. Profesör McGonagall okuldan kovulacaklarını düşünen ikiliye ceza verir.

        REKLAM

        Harry, cezasını çekerken ilginç sesler duyar ve daha sonra kanla yazılmış "Sırlar Odası açıldı" mesajı ile birlikte okul hademesi Argus Filch'in kedisi Bayan Norris'i taşlaşmış şekilde bulur. McGonagall, Hogwarts'ın kurucularından Salazar Slytherin'in efsaneye göre gizli bir oda inşa ettiğini, odaya sadece vârisinin kontrol edebileceği ve okulu tüm safkan olmayan büyücü ve cadılardan temizleyebilecek bir canavar koyduğunu anlatır. Harry ve Ron, vârisin Malfoy olduğundan şüphelenince Hermione de Çok Özlü İksir içerek kılık değiştirmeyi ve Malfoy'u sorgulamayı önerir. Üçlü, iksiri hazırlamak için hayalet Mızmız Myrtle'ın bulunduğu ve kullanılmayan bir tuvaleti seçer.

        Harry, düello eğitimi sırasında bir yılanla konuşunca okuldakiler onun vâris olduğunu düşünür. Harry ve Ron, Noel günü Malfoy'un vâris olmadığını öğrenirler ancak Malfoy, elli yıl önce Sırlar Odası'nın açıldığını ve bir kızın öldüğünü anlatır. Harry, eski Hogwarts öğrencisi Tom Riddle'a ait büyülü bir günlük bulur ve günlük onu elli yıl öncesindeki bir ana götürünce Riddle'ın o dönem öğrenci olan Hagrid'i Sırlar Odası'nı açmakla suçladığını görür. Günlük çalınınca ve Hermione taşlaşınca Harry ve Ron, Hagrid'i sorgularlar. Profesör Dumbledore, Cornelius Fudge ve Lucius, Hagrid'i Azkaban'a götürmek için gelirler, fakat Hagrid, Harry ve Ron'a örümcekleri takip etmelerini söyler. Harry ve Ron, Yasak Orman'da Hagrid'in dev evcil örümceği Aragog ile buluşurlar ve ondan Hagrid'in masum olduğunu ve Sırlar Odası'ndaki canavarla ilgili küçük bir ipucu öğrenirler.

        REKLAM

        Hermione'nin taşlaşmış elindeki buruşturulmuş kitap sayfası, canavarın kendisiyle doğrudan göz teması kuranları anında öldüren, kendisini dolaylı olarak görenleri ise taşlaştıran dev bir yılan olan basilisk olduğunu ortaya koyar. Okul kadrosu Ginny'nin Sırlar Odası'na götürüldüğünü öğrenir ve Lockhart'ı onu kurtarmaya ikna eder. Harry ve Ron, sahtekâr olduğunu öğrendikleri ve kaçmayı planlayan Lockhart'ı bulurlar. Myrtle'ın elli yıl önce öldürülen kız olduğunu bilerek Lockhart'ı tuvalete götürürler ve Sırlar Odası'nın girişini bulurlar. Lockhart, odaya girdiklerinde Ron'un kırık asasını Harry ve Ron'a karşı kullanır, ancak yaptığı büyünün geri tepmesiyle kendi hafızası silinir ve odada göçük olur.

        Harry odaya tek başına girer ve Ginny'yi başında Riddle beklerken baygın bir hâlde bulur. Riddle, günlüğü kullanarak Ginny'yi kontrol ettiğini ve odayı tekrar açtığını açıklar. Gelecekteki yeni kimliğinin anagramını "I am Lord Voldemort" şeklinde yarattığında Harry, onun Slytherin'in vârisi ve Voldemort'un gerçek kimliği olduğunu anlar. Dumbledore'un anka kuşu Fawkes, Seçmen Şapka ile birlikte gelir ve Riddle'ın basiliski çağırmasına yol açar. Basiliski kör eder ve Harry'nin kör olmadan veya taşlaşmadan basiliske bakmasına olanak tanır. Seçmen Şapka daha sonra Gryffindor'un Kılıcı'nı ortaya çıkarır ve Harry, bu kılıçla basiliski öldürür ancak bu sırada onun dişlerinden biri tarafından yaralanır.

        Harry, basiliskin dişiyle günlüğü yok ederek Riddle'ı mağlup eder ve Ginny'yi canlandırır. Fawkes'un göz yaşı ile iyileşir, arkadaşları ve Lockhart ile birlikte Sırlar Odası'ndan çıkar. Dumbledore onları över ve Hagrid'in salıverilmesini emreder. Harry'ye kullandığı kılıcın Godric Gryffindor'a ait olduğunu ve Harry'nin Slytherin yerine Gryffindor'u seçmesi nedeniyle Voldemort'tan farklı olduğunu söyler. Harry, aynı zamanda Dobby'nin efendisi olan Lucius'ı Ginny'ye günlüğü vermekle suçlar ve onu kandırarak Dobby'nin serbest bırakılmasını sağlar. Basiliskin kurbanları iyileşir, Hermione Harry ve Ron'a kavuşur ve Hagrid Azkaban'dan çıkar. Filmin son sahnesinde Lockhart'ın deli gömleği giydiği ve Who Am I? adlı bir kitap yayımladığı görülür.

        HARRY POTTER VE SIRLAR ODASI OYUNCULARI

        Rol Oyuncu
        Harry Potter Daniel Radcliffe
        Ron Weasley Rupert Grint
        Hermione Granger Emma Watson
        Genç Rubeus Hagrid Martin Bayfield
        Oliver Wood Sean Biggerstaff
        Argus Filch David Bradley
        Gilderoy Lockhart Kenneth Branagh
        Armando Dippet Alfred Burke
        Nerdeyse Kafasız Nick John Cleese
        Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
        Susan Bones Eleanor Columbus
        Tom Marvolo Riddle Christian Coulson
        Filius Flitwick Warwick Davis
        Katie Bell Emily Dale
        Alicia Spinnet Rochelle Douglas
        Ernie Macmillan Louis Doyle
        Dean Thomas Alfred Enoch
        Draco Malfoy Tom Felton
        Vernon Dursley Richard Griffiths
        Cornelius Fudge Robert Hardy
        Albus Dumbledore Richard Harris
        Mızmız Myrtle Shirley Henderson
        Gregory Goyle Josh Herdman
        Lucius Malfoy Jason Isaacs
        Poppy Pomfrey Gemma Jones
        Neville Longbottom Matthew Lewis
        Pomona Sprout Miriam Margolyes
        Colin Creevey Hugh Mitchell
        Dudley Dursley Harry Melling
        Seamus Finnigan Devon Murray
        Penelope Clearwater Gemma Padley
        Fred Weasley James Phelps
        George Weasley Oliver Phelps
        Percy Weasley Chris Rankin
        Justin Finch-Fletchley Edward Randell
        James Potter Adrian Rawlins
        Severus Snape Alan Rickman
        Petunia Dursley Fiona Shaw
        Hannah Abbott Charlotte Skeoch
        Minerva McGonagall Maggie Smith
        Lily Potter Geraldine Somerville
        Millicent Bulstrode Helen Stuart
        Angelina Johnson Danielle Tabor
        Molly Weasley Julie Walters
        Madam Hooch Zoe Wanamaker
        Vincent Crabbe Jamie Waylett
        Arthur Weasley Mark Williams
        Ginny Weasley Bonnie Wright
        Marcus Flint Jamie Yeates
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ