Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den üst üste son dakika açıklamaları: O iller için turuncu ve sarı alarmlar verildi! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yurdun batısında dün hayatı olumsuz etkileyen fırtınanın bugün de etkili olacağı öğrenildi. Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Marmara ve Ege'nin yanı sıra Batı Karadeniz ile Batı Anadolu'da vatandaşların dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

        5 KENT İÇİN "TURUNCU" ALARM

        Meteoroloji Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ için "turuncu" alarm uyarısında bulundu.

        14 İL İÇİN "SARI" ALARM

        Öte yandan Aydın, Bilecik, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Uşak, Düzce, Bolu, Eskişehir, İzmir, Manisa ve Yalova içinse "sarı" alarm verdi.

        REKLAM

        FIRTINA VE LODOSA DİKKAT

        Fırtına ve lodos nedeniyle bazı seferlerin aksayabileceği uyarısında bulunulurken soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi.

        MARMARA'DA 70 KM'LİK LODOS

        DHA'da yer alan habere göre Marmara Bölgesi, dün sabah saatlerinden itibaren güney batı yönlü lodos rüzgarının etkisi altına girdi. İstanbul genelinde saatte 40-70 kilometre hıza çıkan fırtına Avcılar Sahili'nde de etkili oldu.

        İKİ GÜN BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

        Dalgalar, gün boyu kıyıyı vurdu. AKOM önümüzdeki iki gün boyunca etkisini sürdürecek lodos fırtınasında, Eyüp, Arnavutköy, Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca'da lodosun şiddetinin yer yer 80 km hıza çıkabileceği uyarısında bulundu.

        BİRÇOK SEFER YAPILAMADI

        İstanbul Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamada, dün şiddetli lodos nedeniyle Avcılar-Bostancı ile Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy seferinin yapılamadığı belirtildi.

        Ayrıca, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar seferlerinin de yapılamadığı ifade edildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ