Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hemşireler Günü ne zaman kutlanacak? 2022 Hemşireler Günü tarihi, anlamı ve önemi

        Dünya Hemşireler Günü her yıl olduğu gibi bu yılda mayıs ayında kutlanacak. Koronavirüs pandemisinde sevdiklerinden uzak kalıp büyük bir fedakarlıkla çalışan hemşireleri onurlandırmak için kutlanan "Hemşireler Günü ne zaman, hangi gün?" gibi sorular merak konusu oldu. İşte konuya ilişkin tüm bu soruların yanıtı...

        2022 HEMŞİRELER GÜNÜ NE ZAMAN HANGİ GÜN?

        Dünya Hemşireler Günü, hemşirelerin topluma yaptıkları katkıları onurlandırmak üzere her yıl dünya genelinde 12 Mayıs tarihinde (Florence Nightingale'in doğum günü) kutlanan özel gün. Bazı ülkelerde 6-12 Mayıs günlerini içeren hafta boyunca kutlanır.

        HEMŞİRELER GÜNÜ TARİHİ ANLAM ve ÖNEMİ?

        İlk olarak ABD Sağlık ve Eğitim Bakanlığında yetkili olan Dorothy Sutherland, 1953 yılında dönemin başkanı Dwight D. Eisenhower ile görüşerek bir sonraki yılın Ekim ayını “Hemşireler Günü” ilan etmeyi teklif eder. Ancak o dönemde bu teklif onaylanmaz.

        1972 yılında ise bu önemli günün tanınması için resmi bir bildiri hazırlama girişiminde bulunulur ve Ulusal Temsilciler Meclisine sunulur. Fakat yine bu teklif onaylanmaz.

        Bundan iki yıl sonra, Uluslararası Hemşireler Konseyi, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs’ı “Uluslararası Hemşireler Günü” ilan eder. Aynı yıl dönemin ABD Başkanı Nixon imzasıyla kesin olarak karar verilir. Yani 12 Mayıs 1974 yılından bu yana resmi olarak Hemşireler Günü kutlanmaya başlanmış olur.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ