Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji HKS Mobil uygulaması kullanıma sunuldu - Teknoloji Haberleri

        Ticaret Bakanlığı’nın bünyesinde geliştirilen ve tüketicilerin sebze ve meyve bilgilerini mobil cihazları üzerinden kontrol etmesini sağlayan “Hal Kayıt Sistemi” uygulaması aktif olarak kullanıma sunuldu.

        “5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında geçilen sebze ve meyve ticaretinde bildirim modeline göre, sebze ve meyve ticaretine ilişkin güncel veri tabanının oluşturulup, söz konusu ticaretin elektronik ortamda, daha kolay bir şekilde takip edilmesi amaçlanıyor.

        Bu kapsamda geliştirilen resmi mobil uygulama olan HKS Mobil de, Ticaret Bakanlığı’nın “Hal Kayıt Sistemi” web sitesinde bulunan ürün künyesi sorgulama hizmetinin mobil cihazlar için geliştirilmiş olan bir versiyonu.

        REKLAM

        IOS VE ANDROID İÇİN YAYINLANDI

        “HKS Mobil” adı verilen uygulama, iOS cihazlar için App Store‘dan, Android cihazlar için ise Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulama ile kullanıcılar, gittikleri bir süpermarketteki meyve ve sebze reyonunda etiketlerin yanında bulunan QR kodlarını taratıp, ürün bilgilerine erişebiliyor.

        Uygulamayı indiren tüketiciler, uygulamanın “Barkod Sorgulama” erkanından, cep telefonlarının kameraları aracılığıyla QR kodunu tarattığı ürünle ilgili üretici, üretim tarihi ve yeri, tüketiciye ulaşana kadar alış, satış birim fiyatları gibi bilgileri mobil cihazlarından öğrenebiliyor.

        Eğer tüketiciler, fiyat veya benzeri bir konuda şikayetlerini iletmek istiyorlarsa, yine mobil uygulama üzerinden "444 0 425” numaralı HKS Çağrı Merkezi'ne ulaşabiliyor.

        HKS MOBİL UYGULAMASINDA NELER VAR?

        Tüketiciler, HKS Mobil ile mobil cihazlarından şu bilgilere erişebiliyor:

        - Perakende satış noktalarında yer alan kare kodlu ürün künyelerini sorgulayabilme

        - Satın alınan sebze ve meyvelerin üreticisini, üretildiği bölge ve miktar bilgilerini öğrenebilme

        - Satın alınan sebze ve meyvelerin üretim zamanını ve hangi üretim yöntemi ile (organik, iyi tarım, konvansiyonel) üretildiğini görebilme

        - Ürün geçmişine, geçmiş firma bilgilerine, kaç kez ve hangi fiyattan el değiştirdiği bilgisine ulaşabilme

        - Ürünün satışa sunulduğu il/ilçe/belde perakende satış noktası bilgilerini öğrenebilme

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ