Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hollanda'da ulusal hız sınırı 100'e indiriliyor

        Hollanda'da Mayıs ayında yargının, ülkede nitrojen emisyonlarının Avrupa Birliği standartları üzerinde olmasını gerekçe göstererek binlerce inşaatı durdurma kararı almasının ardından önlemler paketi hazırlayan hükümet, ulusal hız sınırını düşürecek.

        Başbakan Mark Rutte, hazırlanan önlemler paketi kapsamındakarayollarında uygulanan 130 kilometrelik hız sınırını 100'e indireceklerini duyurdu.

        Nitrojen oksit formunda bulunan nitrojen emisyonlarıçoğunlukla otomobil, kamyon ve iş makinalarından yayılıyor. Nitrojen daha sonra hem toprak hem de yeraltı sularının kirlenmesine sebep oluyor.

        Ruttegazetecilere yaptığı açıklamada, "Bundan kimse memnun değil, ama hız sınırı herkesin faydasına olacak" diye konuştu.

        REKLAM

        Mahkeme kararıyla ülke genelinde durdurulan 18 bin civarında inşaat içerisinde otoyol, havaalanı, rüzgar türbini ve toplu konut projeleri de bulunuyor.

        Hollandalı araştırma enstitüsü (EIB) inşaat sektöründe yaşanan duraklama nedeniylesektörün 2021'de yüzde 8 küçüleceği ve 40 bin çalışanın işlerinin tehlikeye gireceği öngörüsünde bulundu.

        Önlemler paketi içerisinde hayvan yemleri içerisindeki protein miktarının değiştirilmesi de yer alıyor. Hollanda'nın nitrojen emisyon seviyesi, AB standartlarının dört kat üzerinde ve bu gazların yüzde 61'i tarım sektörü kaynaklı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ