Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Hong Kong polisi göstericiyi canlı yayında vurdu

        Hong Kong'da, suçluların ana karaya naklini kolaylaştıran yasa tasarısını protesto için Nisan ayında başlayan gösteriler hız kesmeden sürüyor.

        Son olarakSai Wan Ho bölgesinde yolu kesen göstericilerle polis arasında yaşanan arbedede kan aktı.

        Bir göstericinin sosyal medya üzerinden canlı yayınladığı görüntülerde polis memurlarını tartaklayan protestoculardan birisinin, karşısındaki polis tarafından karnından vurulduğu görülüyor.

        Polis merkezinden yapılan açıklamada vurulan protestocu hakkında bilgi verilmezken, yerel medya göstericinin ameliyat edildiğini ve durumununstabil olduğunu duyurdu.

        Cuma günü de bir gösterici, polisten kaçarken sığındığı çok katlı otoparktan düşerek hayatını kaybetmişti.

        ATEŞE VERDİLER

        Öte yandanMa On Shan bölgesinde göstericiler, kendileriyle tartışan bir adamı ateşe verdi.

        Amatör kameralarca kaydedilen görüntülerde, adamın eylemcilere bağırdıktan sonra onlara yaklaştığı görülüyor. O sırada eylemcilerden biri elinde tuttuğu plastik şişenin içerisindeki sıvı maddeyi adamın üzerine döküyor. Ardından başka bir eylemci de elindeki çakmağı adamın üzerindeki gömleği ateşe veriyor.

        Yerel medya, yanan adamın kısa sürede söndürüldüğünü ve vücudunda yanıklar olduğunu duyurdu. Öte yandan, tartışmanın neden çıktığına ilişkin henüz bilgi olmadığı paylaşıldı.

        Hong Kong yönetimi, tartışmalı yasa tasarısını rafa kaldırdığını açıklasa da göstericiler, daha fazla demokrasi talebiyle eylemlerini sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ