Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İdari izin özel sektörü kapsıyor mu? İdari izin nedir? Kurban Bayramı idari izni kimleri kapsıyor ve idari izin kimler için geçerli?

        Özel sektörde çalışanların gündeminde Bayram Tatili süresinin uzatılıp uzatılmadığı yer alırken Erdoğan'ın açıklaması sonrası Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı kesinleşti. Peki, "İdari izin özel sektörü kapsar mı, özel sektör çalışanlarının bayram tatili uzayacak mı?" İşte idari izin hakkında merak edilen bilgiler...

        İDARİ İZİN NEDİR?

        İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür ve idari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kamu kurumu tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Bu tatil, kanuni tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

        ÖZEL SEKTÖRDE İDARİ İZİN VAR MI?

        İdari izin sadece, devlet memurlarının faydalandığı bir izin türüdür. Özel sektör çalışanları için "idari izin" gibi bir seçenek bulunmamaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ