Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İETT ücretleri 2021: Zamdan sonra İETT ücretleri ne kadar oldu? Aylık akbil ne kadar? İşte güncel fiyatlar

        İstanbul içi ulaşımda kullanılan metro, metrobüs, İETT otobüslerinde geçerli olan İstanbulkart ücretlerine gelen zam araştırılıyor. İBB UKOME toplantısında toplu taşımaya %15 zam geldiği açıklandı. İşte İstanbulluların merak ettiği zamlı bilet ücretleri

        İETT TAM BİLET VE İNDİRİMLİ BİLET ÜCRETİ NE KADAR?

        İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında yüzde 24,12'lik ve yüzde 15'lik iki teklif sunuldu. TUHİM'in yüzde 24,12'lik teklifi oy çokluğu ile reddedilirken, yüzde 15'lik teklif oy birliği ile kabul edildi.

        REKLAM

        Uygulamaya konulan yüzde 15'lik zamla 3,50 TL olan tam elektronik bilet 4,03 TL'ye, 1,70 TL olan öğrenci bileti ise 1,96 TL'ye çıktı.

        AYLIK AKBİL NE KADAR OLDU?

        Mavi Kart aylık abonelik ücreti 275 lira 316 liraya yükselirken, öğrencilerin kullandığı İndirimli Kart aylık abonelik ücreti 50 liradan 57,50 liraya yükseldi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ