Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

TBMM Genel Kurulunda bütçeler üzerindeki konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yeni yuvasında yaşayan 355 binden fazla aile bulunduğunu, yılbaşında teslim edileceklerle birlikte yeni konutlarında yaşayacak kişi sayısının 2 milyona ulaşacağını söyledi.

Deprem bölgesindeki ihalelerle ilgili eleştiriler yapıldığını ifade eden Kurum, tüm ihalelerin yürürlükteki mevzuatlar çerçevesinde, rekabet ve şeffaflık ilkelerine uygun şekilde, elektronik ortamda, basın ve yayın kuruluşlarıyla paylaşılarak gerçekleştiğini ve tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Kurum, "İhalelerde ekonomik açıdan en uygun teklifi veren, teknik ve mali yeterliliği sağlayabilen firmalar, en düşük teklifi verip, açık bir şekilde rekabetle bu işleri alıyorlar. Orada yaptığımız konutların ihalelerini alan firmalara sorup açık yüreklilikle bunları öğrenebilirsiniz." diye konuştu.

Bugüne kadar afet bölgesinde 300'ün üzerinde farklı firmanın ihale aldığını dile getiren Kurum, afet bölgesinde işi şansa değil ehline bıraktıklarını söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ