Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze Savaşı uzun olacak

        Ofisinden yapılan açıklamaya göre Sunak, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırı sonucu destek amacıyla İsrail'e gitti. Sunak'ın İsrail ve Gazze'de yaşanan can kaybı nedeniyle taziyelerini ileteceği ve bölgedeki çatışmaların daha da tırmanmaması konusunda uyarıda bulunacağı ifade edildi.

        Sunak, ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, "Her sivil ölümü bir trajedidir. Hamas'ın korkunç terör eylemi sonrasında çok sayıda insan hayatını kaybetti" dedi. Sunak ayrıca Salı günü Gazze'de hastanede meydana gelen ve 500'e yakın Filistinlinin ölümüne yol açan saldırının, dünya çapındaki liderlerin çatışmanın daha da tehlikeli bir şekilde tırmanmasını önlemek için bir araya gelmelerine yönelik bir dönüm noktası olması gerektiğini söyledi ve İngiltere'nin 'doğru noktada' olacağına söz verdi.

        Görsel: Associated Press
        Görsel: Associated Press
        REKLAM

        Sunak'ın ayrıca Mısır'dan Gazze'ye insani yardımın mümkün olan en kısa sürede girmesine ve

        Gazze'de mahsur kalan İngiliz vatandaşlarının ayrılmasına olanak sağlayacak bir güzergahın açılması yönünde çağrıda bulunacağı da belirtildi.

        NETANYAHU İLE GÖRÜŞME

        İsrail Başbakanı Netanyahu, Rishi Sunak ile görüşmesinde "Gazze Savaşı uzun olacak, İsrail'in Birleşik Krallık'ın desteğine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

        Netanyahu görüşmede Sunak'a "Hamas'ın 7 Ekim saldırısının amaçları arasında İsrail'in 'bölgesel barış hareketlerini yok etmek' olduğunu da söyledi.

        İngiltere Başbakanı Sunak ise "Yardımların Gazze'ye ulaşmasına izin verme kararını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

        * Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ