INVAMED-RD GLOBAL: SGK'ya hiçbir tıbbi cihaz satılmamıştır
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun kuzeni Mehmet Soylu'ya yönelik iddialarıyla ilgili İnvamed - RD Global şirketinden yapılan açıklamada, "İddia ettiğiniz gibi herhangi bir haksız kazanç var ise, SGK'ya ya da farklı kurum kuruluş ya da bir şirkete iddialarına konu olan ürün fatura edildi ise, bu bedelin 10 katını SMA, MS ve ALS'li hastalarımıza bağış yapmayı taahhüt ediyoruz" denildi.
ABONE OLKalp-damar cerrahisi, kardiyoloji, kanser cerrahisi, beyin cerrahisi alanlarında tıbbi cihaz üretimi yapan INVAMED-RD GLOBAL, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, 30 Haziran 2021 tarihinden bu yana INVAMED - RD GLOBAL hakkında yürütülen, gerçek dışı iddialardan oluşan karalama kampanyası ile ilgili olarak 02 Temmuz 2021 tarihli yazılı basın açıklaması yapıldığı hatırlatılarak, "Ankara Milletvekili Murat Emir'in basın açıklamasında iddia ettiğinin aksine, şirketlerimizce SGK´ya ihaleyle veya ihalesiz hiçbir tıbbi cihaz satılmadığı, kaldı ki ülkemizde hiçbir tıbbi cihaz şirketinin bu şekilde SGK´ya ürün satmasının mümkün olmadığı SGK mevzuatı ve SUT hükümlerince belirlenmiştir" denildi.