Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İran yerli savaş uçağı Kovsar'ı tanıttı!

        İranmedyası, gelişmiş havacılık ve ateş kontrol sistemleriyle donatılmış dördüncü nesil bir savaş uçağı olan Kovsar'ın yerli imkanlarla üretildiğini duyurdu.

        Başkent Tahran'da düzenlenen "Kovsar" savaş jeti tanıtım toplantısında konuşanRuhani, ABD yaptırımları ve komşu ülkelerle ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

        Cumhurbaşkanı Ruhani'nin emriyle havalanan uçak, savaş ve eğitim amaçlı tek ve çift kabin olarak kullanılabiliyor.

        Savunma sanayisinde maliyeti düşük ve etki gücü yüksek silahlar üretmek istediklerini belirtenRuhani, İran olarak bu sahada gittikçe güçlendiklerini ifade etti.

        İran Cumhurbaşkanı HasanRuhani, komşu ve dost ülkeler olarak Türkiye ile İran'ın savunma sanayisi alanında iş birliği yapabileceğini ve savaş uçağı üretebileceğini söyledi.

        Komşu ve dost ülkelerden Türkiye ve Pakistan ile savunma alanında iş birliği yapabileceklerini vurgulayan İran Cumhurbaşkanı, bu ülkelerin birlikte çalışması durumunda savaş uçağı üretebileceklerini ve daha fazlasını da yapabilecek kapasitelerinin olduğunu kaydetti.

        REKLAM

        ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını eleştirenRuhani, İran'ın komşu ülkelerle daha fazla iş birliğinden yana olduğunun altını çizdi.

        Ruhaniayrıca, ABD'nin dünyada "güvenilmez" bir devlet olduğunu savunarak, "ABD, İran'a saldırması durumunda maliyetinin kendileri için çok ağır olacağını çok iyi biliyor." dedi.

        İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, savunma sanayisi yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada, "Neden ABD bize karşı askeri saldırı gerçekleştirmiyor? İnsanların ölmesinden mi kaçınıyor? Bundan çok mu üzgün? Acıyor mu? Hayır. Bizim sahip olduğumuz güçten dolayı saldırı yapamıyor, çünkü askeri bir saldırının doğuracağı sonuçların neler olacağını biliyor" diye konuştu.

        Bu arada savaş jeti Kovsar'da aviyonik ve yerli sistemlerin kullanıldığı, HUD göstergeler, çok amaçlı radarlar, akıllı harita okuma özelliklerinin olduğu ve çift kabinli üretildikleri açıklandı.

        "AMERİKALILAR HÜKÜMETİNE GÜVENMİYOR"

        ABD Kongre ve Parlamento üyeleri, hükumete güvenemedikleri için İran’a askeri saldırı gerçekleştirilmesini önleyecek bir yasa düzenlediğini belirten Ruhani, "Bu şahsın (Donald Trump) güvenilmez bir şahıs olduğunu gördükten sonra böyle bir yasa düzenlendi" ifadelerini kullandı.

        Ruhani açıklamasının devamında, "Bize yaptırım uygularken, bize karşı baskı uyguladıkları esnada, her zaman bize karşı kötü bir tutuma sahip olan kongre, hükumetin İran'a saldırma hakkının olmadığı bir yasa düzenliyor. Bu İran’ın güçlü bir ülke olduğunun göstergesidir. İran'a saldıran kimse, bunun bedeline çok ağır bir şekilde öder" şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ