Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İslami Cihad liderlerinin evlerine hava saldırısı

        İsrail ordusu, İran destekli İslami Cihad örgütünün Gazze'deki üst düzey isimlerindenBaha Ebu el Atta'yı evine düzenlediği hava saldırısıyla öldürdü.

        Gazze'nin Şiceya semtinde bulunan eve düzenlenen saldırıda El Atta'nın eşinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

        Saldırının ardından Filistinli militanlar da İsrail'in Tel Aviv ve Aşdod kentlerini hedef alan roket saldırılarıyla karşılık verdi. Gazze tarafından atılan bazı roketlerin, İsrail'in 'Demir Kubbe' hava savunma sistemi tarafındanvurulduğu belirtildi.

        Tel Aviv'de 2014 yılında bu yana ilk kez okullar ve işyerleri, roket saldırıları nedeniyle tatil edildi.

        ROKETİN DÜŞTÜĞÜ AN

        Hizbullah militanlarının düzenlediği roket saldırısında, roketlerden birisinin İsrail'in Gan Yavne Kasabası'na düşüş anı, güvenlik kamerasınca böyle görüntülendi.

        İsrail ordusundan yapılan açıklamada, operasyonun Başbakan Benjamin Netanyahu'nun talimatıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

        Açıklamada İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları'nın komutanı olan El Atta'nın İsrail'i hedef alan çok sayıda roket, insansız hava aracı ve keskin nişancı saldırısının sorumlusu olduğu öne sürüldü. Açıklamada, "Ebu el Atta patlamaya hazır bir bombaydı, çok yakın zamanda yeni terör saldırıları düzenleme hazırlığındaydı" denildi.

        Saldırının ardından İslami Cihad ve Hamas örgütlerinden İsrail'e misilleme tehdidi geldi.

        ŞAM DA VURULDU

        İsrail Gazze saldırısından kısa süre sonra, Suriye'nin başkenti Şam'daki İslami Cihad siyasi liderlerinden Ekrem el Curi'nin evini de vurduğunu duyurdu.

        Suriye Devlet Televizyon, Şam'da erken saatlerde bir binayı hedef alan saldırıda 2 kişinin öldüğünü,10 kişinin de yaralandığını bildirdi. El Curi'nin saldırıdan kurtulmayı başardığı, ancakoğlunun hayatını kaybettiği, kızının ise yaralandığı ifade edildi.

        ÜRDÜN'DE SALDIRI ENGELLENDİ

        Ürdün istihbaratı, ülkedeki ABD'li ve İsrailli diplomatlara yönelik saldırı hazırlığındaki iki militanın yakalandığınıaçıkladı. Militanların ABD ve İsrail hedeflerine araçlarıyla dalarak otomatik silahlar ve bıçaklarla saldırı düzenlemeyi planladıkları belirtildi.

        Başta İslami Cihad olmak üzere Filistinli grupların daha önce de Ürdün'den benzer saldırılar gerçekleştirdikleri biliniyor. Ürdün, geçtiğimiz yıl DEAŞ'ın AVM'lere ve camilere yönelik saldırısını plan aşamasında engellediğini duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ