Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İsmail Kartal: En iyi takım kim, herkes gördü! - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

        Oyuncularının performansını öven İsmail Kartal, "Biz bugün buraya kazanmak için gelmiştik. Çok iyi hazırlanmıştık. Bütün planlarımız, sahada oyuncularım 10 kişi kalsa bile plana sadık kaldılar. Harfi harfine her şeyi yerine getirdiler. 11 kişiyken ilk 22 dakikada oyun üstünlüğü bizdeydi. 10 kişi kaldıktan sonra mahkum oynamadık, oyun ortada geçti." dedi.

        "10 KİŞİ DE YENECEKSİNİZ DEDİM"

        REKLAM

        Kartal, "Devrede şunu söyledim, arkadaşınız için oynayacaksınız, 10 kişi olsak bile kendi futbolumuzu oynayacağız dedim. Biz karakterli, kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Bize karşı yaratılan olumsuzluklara rağmen bunu herkese göstermeliyiz, bu takımı 10 kişi de yeneceksiniz dedim. Çocuklara bunu söyledim. Bu inançla çıktık. Gayet akıllı oynadık. İyi pozisyonlar yakaladık." ifadelerini kullandı.

        "EN İYİ TAKIM KİM, HERKES GÖRDÜ"

        İsmail Kartal, "Rakibin 1 tane isabetli şutu yok. Attığımız gol, tamamen organizasyon golüdür. Oyuncularım 10 kişiyle Türkiye'nin en iyi takımı kim herkese gösterdi. Oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum. Camiamıza uzun yıllar unutulmayacak bir gece, bir tarih yazıldı. 21 maçtan sonra Galatasaray'ı mağlup eden takım biz olduk. Baştan sona herkes elinden geleni yaptı. Karakter koyduk." diye konuştu.

        REKLAM

        "BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ, HERKES GELSİN"

        Şampiyon olacaklarına inandığını söyleyen Kartal, "Sezon başından beri maalesef sosyal medya trollerinin saldırılarıyla bizi dağıtmaya çalışanlara karşı dik durduk, sessiz kaldık. Buraya gelene kadar kendi işimizi yaptık. Herkesin gözü önünde olanlara herkes şahit oldu. Oyuncularımla cevap verdik. Tüm Türkiye bunu gördü. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum. Hafta sonu İstanbulspor maçına tüm Fenerbahçeliler'i davet ediyorum. Şampiyonluk maçına gelsinler. Şampiyon olacağımıza inandığım için konuştum. Başından sonuna kadar inanıyorum. Şampiyon olacağız. Ben düşmedim. Oyuncularım bana bakıyor. Beni düşürmeye çok çalıştılar." dedi.

        AZİZ YILDIRIM'A GÖNDERME

        Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho ile görüştüğü şeklindeki açıklamalarına da değinen İsmail Kartal, "Seçimlerle ilgili hocalar konuşuldu, oyuncularımın morali bozuldu. Oyuncularımın moralini düzeltmek için antrenmanı iptal edip farklı organizasyon yaptık. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Derbi öncesi bir hocayla ilgili açıklamalar Fenerbahçe'ye yakışmaz. Bir tarih yazıldı. Bu tarih Fenerbahçeliler'e armağan olsun. Başka diyecek bir şeyim yok. Soru da istemiyorum!" dedi.

        "JORGE JESUS HAKLIYDI"

        İsmail Kartal, Galatasaray'ın bu sezon hakemler tarafından kollandığını da ima ederek, Jorge Jesus'un geçen sezonki, 'Bu ligin spoortif gerçekliği yok' sözlerine destek verdi. Kartal, "Jorge Jesus haklıydı. Canı yandı. Geçen sene ben de seyrettim. Adam doğru söyledi. Haklı. Bugün ligin en az kart gören takımı Galatasaray. En çok kırmızı kart gören takımların başında Fenerbahçe geliyor. Daha neyi konuşalım? Bu kadar çifte standart olabilir mi? Rakibimizin sezon başından beri nasıl ittirildiğini ben anlatmayayım. Sezonun özeti." ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ